Začne výroba prezidentské známky. Zeman zveřejnil novou fotografii

13.02.2013 16:52

Tým budoucího prezidenta Miloše Zemana (SPOZ) zveřejnil fotografii, která bude podkladem pro poštovní známku. Ta ale nevznikne na základě netradičního oficiálního portrétu, na kterém má prezident sepjaté ruce. Využit bude klasický portrét, který byl zveřejněn ve středu. Autorem snímku je rovněž fotograf Herbert Slavík.

Začne výroba prezidentské známky. Zeman zveřejnil novou fotografii
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Oficiální portrét Miloše Zemana

Podle zpravodajského serveru Novinky.cz má už novou fotografii k dispozici Česká pošta. Potvrdil to ve středu ředitel odboru komunikace ČP Ivo Mravinac. Podle něj to urychlí vznik tradiční prezidentské známky. "Pozitivní zprávou je, že jsme dostali dříve oficiální portrét pana prezidenta," uvedl Mravinac.

Na prezidentské známce bude pracovat rytec Miloš Ondráček, který vytvoří  předlohu budoucí ceniny. Předstih, ve kterém Zemanův tým portrét odeslal, umožní, aby známka byla v prodeji už na konci dubna nebo na začátku května.

Pokud prezident Ondráčkův návrh schválí, proběhne distribuce do poštovní sítě, která může trvat až 15 dní. Mravinac doplnil, že prodávat se může začít teprve v ten moment, kdy bude k dispozici na všech pobočkách pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…