Žádná Karkulka, žádná Šípková Růženka. Škola v Barceloně vyhodila z knihovny 200 „sexistických“ pohádek

12.04.2019 9:16

Politická korektnost postoupila zase o krok dál. Jedna z veřejných škol na severu španělské Barcelony se rozhodla z knihovny vyřadit na 200 pohádek, protože jsou údajně příliš sexistické. Mezi vyřazenými knihami se objevila Červená karkulka nebo Šípková Růženka.

Žádná Karkulka, žádná Šípková Růženka. Škola v Barceloně vyhodila z knihovny 200 „sexistických“ pohádek
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Server španělského deníku ABC upozornil na skutečnost, že jedna ze škol ležící v severní části španělské Barcelony učinila neobvyklý krok. Vedení školy se rozhodlo z knihovny vyřadit na 200 závadných knih, včetně pohádek. Proč mají být vyřazeny? Jsou prý příliš sexistické. Vyřazení se dotklo jak Červené karkulky, tak Šípkové Růženky.

Ministerstvo školství na dotaz novinářů oznámilo, že v této věci nebude nic podnikat, protože je věcí autonomního rozhodnutí každé školy, jaké knihy žákům zpřístupní. Škola se rozhodla vyřadit až 30 procent knih, protože se v nich údajně opakují sexistické stereotypy, které není vhodné dětem vštěpovat.

Server upozornil, že podobnou cestou se hodlají vydat i další školy. Ve škole Fort Pienc před časem vytvořila skupina matek komisi pro rovnost žen a mužů. Členky komise se zabývaly otázkou, zda dětské knihy přístupné ve zdejší knihovně nejsou příliš sexistické. Pro svou práci získaly matky grant, z něhož podporují jen ty knihy, které podle jejich názoru sexistické nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…