Žádná normalizační kampaň s tibetskými vlajkami nebude, hlásí z Hradu

28.03.2016 15:40

Zaměstnanci Nadace Via měli za to, že čínských vlajek je po Praze velmi mnoho a pro určité vyvážení chtěli vystavit vlajku tibetskou. Podle informací serveru HlídacíPes.org se však nadace se zlou potázala, protože sídlí v budově, která patří Správě Pražského hradu. A Hrad si rozhodně nepřeje tibetské vlajky. V tomto duchu se vyjádřil mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

Žádná normalizační kampaň s tibetskými vlajkami nebude, hlásí z Hradu
Foto: archiv
Popisek: Tibetská vlajka

Nadace Via, která usiluje rozvoj komunitního života v Česku, chtěla vystavit  tibetskou vlajku. Správa Pražského hradu však nadaci vyzvala, aby vlajka zmizela. Nadace totiž sídlí v budivě, která patří právě Správě Pražského Hradu.

„Opravdu nepovažujeme za vhodné, aby na hradních nemovitostech takové vlajky vlály,“ vysvětlil důvody, proč Hrad vyzval k odstranění vlajky, prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Ostatně, akce s touto vlajkou už začínají, především kvůli adoraci v médiích, připomínat některé normalizační kampaně ze 70. let,“ doplnil Ovčáček.

Pro dokreslení situace dodal, že při návštěvách španělského krále v České republice bychom také nevyvěšovali z oken vlajky baskických separatistů. Nadace Via nakonec vlajku stáhla, v okně ponechala jen její papírovou verzi.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…