Žádná pražská kavárna. Kořalna a nálevna je to! Chtějí prodat lid naší země, píše zemanovský politik

19.05.2015 7:41

Předseda pražské organizace Strany práv občanů (SPO) – dříve s přídomkem Zemanovci – Jiří Oberreiter se na webových stránkách své partaje pustil do objasňování sousloví „pražská kavárna“, jehož význam prý nikdo pořádně nezná.

Žádná pražská kavárna. Kořalna a nálevna je to! Chtějí prodat lid naší země, píše zemanovský politik
Foto: David Springl Photography
Popisek: Jiří Oberreiter

Oberreiter uvádí, že část společnosti si pod souslovím „pražská kavárna“ představuje intelektuální klub, který se schází ve vybrané kavárně a diskutuje o problémech, které nás všechny tíží a hledá pro ně východiska. Tato představa je však dle předsedy pražské organizace SPO mylná.

„‚Pražská kavárna‘ je synonymum pro všechny ty, kteří díky svým komplexům méněcennosti, schopnosti zaprodat sebe i svou zemi, absenci vlastních názorů a morálních hodnot potřebují někoho, o kom si myslí, že by je dovedl do vysněného ráje, kam by se sami svými silami nikdy nedostali,“ soudí Oberreiter.

Takovým člověkem se prý měl stát předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, kterého nicméně v prezidentské volbě porazil Miloš Zeman. „Většina voličů se jednoznačně rozhodla pro mimořádně vzdělaného Čecha, kterého znala, věděla, co od něho čekat, a věděla, že je svůj a má své pevné postoje, zásady a názory. Tento Čech byl a je pro většinu obyvatel zárukou odpovědnosti, odvahy a vlastenectví. Vždyť také ve svých projevech opakoval, že chce být prezidentem suverénní a samostatné republiky,“ nešetří Oberreiter chválou.

Lidé, kteří se shlukli kolem neúspěšného prezidentského kandidáta, o nichž se prý dá na základě jejich tónu a pokleslého obsahu hovořit jako o „pražské nálevně či kořalně“, se dle Oberreitera se svou porážkou nikdy nesmířili a chtějí se prý za každou cenu dostat k moci a penězům. „Jsou připraveni prodat zbytek všeho, co nám ještě zbylo, jsou připraveni prodat i lid naší země, a to komukoliv. Pražská kavárna ostouzí a pomlouvá vlastního prezidenta, otevřeně proti němu vystupuje a stupňuje svou nenávistnou kampaň způsobem, který nemá ve světě obdoby,“ všímá si Oberreiter. 

Svým způsobem se prý jedná o názorově nevyhraněnou část společnosti, kterou spojuje zášť vůči prezidentovi vyplývající z vlastního sebepoznání faktu, že mu intelektuálně nestačí a nemohou mu ani rozumět a ani konkurovat.

Ing. Jiří Oberreiter

  • SPOZ
  • Nezávislý politický konzultant
  • mimo zastupitelskou funkci

Drtivá většina slušných, přemýšlivých a pracovitých spoluobčanů si dle Oberreitera přeje, aby naši zemi do budoucna vedli lidé čestní, odvážní, vzdělaní, nezkorumpovaní a vlastenečtí. „Přejme si, aby se do čela země dostali odborníci, kteří budou mít odvahu zbavit se všech populistických kariéristů, kteří nám všem jenom škodí, a to doma i v zahraničí,“ vyslovil na závěr Oberreiter své přání. 

Celý komentář k přečtení ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…