Žádný Brusel, chci do vlády, ohlásil Dienstbier

07.01.2014 15:34

Raději do Strakovy akadmie na břehu Vltavy než v ústředí pokroku v Bruselu. Jiří Dienstbier odmítá novinářské spekulace. Nechce vést kandidátní listinu sociálních demokratů v jarních volbách do Evropského parlamentu a zůstává uchazečem na ministra pro legislativní radu vlády, lidská práva a rovné příležitosti.

Žádný Brusel, chci do vlády, ohlásil Dienstbier
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nezvolený Jiří Dienstbier na 37. sjezdu ČSSD

Podle jeho vyjádření by mohl být případný odchod do Evropského parlamentu vykládán jako ústupek prezidentu republiky Miloši Zemanovi, což si v žádném případě nepřeje. Jiří Dienstbier, který se spolu s Milošem Zemanem dlouhodobě obtížně snáší, to sdělil v rozhovoru pro Český rozhlas. Jiří Dienstbier neúpspěšně kandidoval na prezidentský stolec mj. právě proti Miloši Zemanovi.

„Nakonec jsme se dohodli, že budu navržen do vlády. Takže v tuto chvíli moje kandidatura do Evropského parlamentu není vůbec předmětem jednání," uvedl.

Podle vyjádření předsedy ČSSD ale ještě jeho navržení není jasné. „Téma bude muset vedení strany dále diskutovat. My se k tomu vrátíme teď v pátek na jednání politického grémia," řekl Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…