Žádný Fiala. Jiný vítěz voleb. Petr Štěpánek má jasno

11.10.2021 7:22 | Ze sítí

Uskupení Trikolora - Svobodní - Soukromníci patří k subjektům, které ve volbách jednoznačně prohrály. Trojice stran nezískala ani 3 procenta hlasů a vedle ČSSD, komunistů, Přísahy a Volného bloku zůstala před branami Sněmovny. Jeden z kandidátů TSS Petr Štěpánek má za to, že tyto volby mají jediného skutečného vítěze a to Brusel. Podle Štěpánka voliči dostanou přesně to, co si zaslouží.

Žádný Fiala. Jiný vítěz voleb. Petr Štěpánek má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Štěpánek

V říjnu 2021 vyhrála volby do Sněmovny pravicová koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09. Bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a dnes člen Trikolory a neúspěšný kandidát na poslance Petr Štěpánek má za to, že skutečným vítězem voleb je EU. Byrokraté v Bruselu.

„Nadšení bylo v centrále koalice Spolu veliké. Uvidíme, jaké bude vystřízlivění. Také voliči dostanou přesně to, co si zaslouží. Více Bruselu, smrtící Green Deal, zdražení takřka všeho, homosexuální manželství, hafo roztodivných pohlaví a politických neziskovek, multikulti, orwellovské chvilky nenávisti, ještě více politické korektnosti a zabetonovanou Českou televizi na bruselský způsob,“ napsal Štěpánek na sociální síti Facebook.

Zdá se mu, že koalice SPOLU vlastně naplnila své cíle. Vrátila Česko na bruselskou dráhu a navíc dokázala voliče oslovit natolik, že v nové Sněmovně naroste jak počet poslanců ODS, a to z 25 na 34, tak počet lidovců, které Štěpánek nazývá „(ne)křesťanskými socialisty“, s 23 křesly a TOP 09, která získala místo 7 poslanců 14 zákonodárců.

Nespokojen musí být šéf hnutí ANO a končící premiér Andrej Babiš, který sice přišel jen o 6 poslanců, ale svou předvolební kampaní zlikvidoval nejen Piráty, kteří budou mít pouze 4 poslance, ale také své koaliční partnery - sociální demokraty a komunisty, kteří vypadli ze Sněmovny.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…