Žádný fake. Bidenova syna skutečně už roky vyšetřují kvůli kšeftům s Čínou

11.12.2020 14:47

Syna pravděpodobně zvoleného prezidenta USA Joea Bidena, Huntera, vyšetřují už roky kvůli daním a Číně. Sama velká a mocná FBI! Stopy prý vedou i do České republiky. Dokonce snad k Zemanovi. Zprávu přinesla MF Dnes.

Žádný fake. Bidenova syna skutečně už roky vyšetřují kvůli kšeftům s Čínou
Foto: repro Youtube
Popisek: Joe Biden

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Huntera Bidena údajně již třetím rokem vyšetřuje FBI kvůli daňovým záležitostem. Ty souvisí s jeho podnikáním v Číně a dalších zemích. Biden by se měl nacházet ve statusu tzv. „předmětu/cíle vyšetřování. Syn budoucího prezidenta byl původně vyšetřován kvůli praní špinavých peněz, to se ale nakonec zřejmě nepotvrdilo. Během tohoto vyšetřování prý vypluly na povrch právě problémy s daněmi.

Případ má podle MF Dnes i zajímavou českou stopu. Hlavním obchodním partnerem Huntera Bidena má být někdejší boss čínské skupiny CEFC Jie Ťien-ming, který se stal dokonce poradcem prezidenta Zemana a poté zmizel v Číně. Biden mladší začal údajně s tímto Číňanem podnikat v roce 2015, kdy byl jeho otec viceprezidentem USA.

Hunter tehdy podle deníku letěl se svým otcem do Číny a odvezl si odtud stamiliony dolarů na společné podnikání. Nová senátní zpráva prý ukazuje, že Hunter a jeho příbuzní využívali spoustu peněz dodávaných čínskými osobami. To by mohlo dle zprávy znamenat bezpečnostní hrozbu.

O problémovém podnikání Bidena se mluvilo již před volbami. Šlo zejména o případ Hunterova ztraceného a nalezeného notebooku, kde bylo možné najít kompromitující materiály o jeho pochybném podnikání právě v Číně a na Ukrajině. Média hlavního proudu v USA, i sociální sítě celou kauzu ignorovala. Twitter dokonce aktivně bránil šíření článků se zdůvodněním, že není jasné, odkud zpráva pochází a mohla by být dezinformací.

Nyní se ukazuje, že v té samé době již probíhalo vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…