Zahradil: Juncker opět prokázal, že není nadarmo jeden z nejprotřelejších evropských politiků

11.07.2014 12:40

„Naletěli Junckerovi“, tak nazval svůj komentář k výběru předsedy Evropské komise 1. místopředseda ODS a zároveň europoslanec Jan Zahradil. Podle něj Jean-Claude Juncker tento týden opět prokázal, že není nadarmo jeden z nejprotřelejších evropských politiků. Slíbil prý všechno všem. Velká koalice socialistů a lidovců se podle Zahradila v Evropském parlamentu ještě více semkla a dává jednoznačně najevo, že se s odlišnými názory dokáže rychle vypořádat.

Zahradil: Juncker opět prokázal, že není nadarmo jeden z nejprotřelejších evropských politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Během putování po politických frakcích v Evropském parlamentu prý slíbil všechno všem. „Na vysvětlenou: Pan Juncker má být, údajně na přání voličů, instalován do čela Evropské komise. Nevadí, že jeho jméno si dokáže vybavit jen osm procent Evropanů a pouze deset procent obyvatel kontinentu hlasovalo pro strany, které jej na tuto funkci nominovaly. Federalisté se zkrátka rozhodli dohrát hru na budování skutečné evropské `vlády` a politizaci úřednické EK až do konce,“ míní Zahradil a zdůrazňuje, že federalistické sny získaly ve volbách minimální podporu veřejnosti.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Juncker při návštěvě socialistů údajně vytáhl všechna levicová esa. „Ostře kritizoval připravovanou smlouvu o transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP), která má usnadnit obchod mezi EU a USA, a stihl také slíbit, že vrátí do hry kontroverzní směrnici o harmonizaci mateřské dovolené,“ popisuje europoslanec ODS.

Celý článek Jana Zahradila ZDE.

Jenže podle Zhradila zanedlouho stál před poslanci konzervativní frakce, ve které působí i občanští demokraté. A tam se zase rozhodl údajně říci to, co v této frakci chtějí slyšet. „Smlouvu TTIP naopak plně podpořil a slíbil, že směrnici o mateřské dovolené shodí ze stolu…“ tvrdí Zahradil.

Velká koalice socialistů a lidovců se ještě více semkla

„Svou funkci má pan Juncker každopádně jistou. Po posílení kritiků evropské integrace v květnových volbách se velká koalice socialistů a lidovců ještě více semkla a dává jednoznačně najevo, že se s odlišnými názory dokáže rychle vypořádat.“ Tak alespoň Zahradil vidí snahu velké koalice v EP.

„Zatím to tedy vypadá, že v EU se pojede dál ve stejných kolejích, jen se ve vlaku zatáhnou záclonky. Zasloužilí aparátčíci, jejichž letité federalistické sny získaly ve volbách minimální podporu veřejnosti, si mezi sebou rozdělí funkce. A přikyvovači jako pan Keller si opět nevšimnou, že se jim věší bulíky na nos,“ nezakrývá své zklamání Zahradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…