Zahradil z ODS a rudá Semelová se shodli. To není vtip...

05.02.2014 12:15

Pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) odmítá návštěvu ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Jeho postoj ovšem odsoudili první místopředseda ODS a europoslanec Jan Zahradil i poslankyně komunistické strany Marta Semelová. Ačkoli každý k tomu vidí jiné důvody, Hudečka shodně kritizují.

Zahradil z ODS a rudá Semelová se shodli. To není vtip...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na 24. sjezdu ODS

Pražští radní se v úterý usnesli na tom, že odmítají dubnovou návštěvu ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče v hlavním městě. Oznámil to primátor Tomáš Hudeček, podle kterého by bylo absurdní, kdyby Janukovyč přistál na Havlově letišti.

„Za současných okolností nevidím jediný důvod, proč by se na návštěvě Praha měla podílet," řekl primátor Hudeček. "Je pro mě absurdní, že by právě prezident Janukovyč měl přistát na Letišti Václava Havla," doplnil primátor s tím, že apeluje na ukrajinské orgány, aby neperzekvovaly své občany.

Hudeček si podle Zahradila dělá vlastní PR

K tomuto prohlášení se kriticky postavil europoslanec a první místopředseda ODS Jan Zahradil. „Hudeček opět mimo. Jestli se PRAŽSKÝ PRIMÁTOR domnívá, že nejvážnějším problémem Prahy je zrovna teď návštěva Janukovyče, tak je třeba mu rázně vysvětlit, že se mýlí. A také, že post primátora je vážná odpovědnost, ne nástroj k honění PR bodů," napsal na sociální síti Facebook.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Hudečkova dupnutí se nikdo nezalekne

Hudečka zkritizovala také komunistická poslankyně Marta Semelová, ačkoli tak učinila z jiného důvodu. „Svým proslovem k plánované návštěvě prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče v České republice dokazuje, jak nevyzrálým, sebestředným politikem Tomáš Hudeček je," napsala ve svém vyjádření, které si můžete přečíst ZDE.

Hudečkovy výroky prý možná okouzlily pár fanoušků či zmanipulovaných „znalců zahraniční politiky", ovšem určitě nesvědčí o tom, že by byl politikem na svém místě.

„Pochybuji, že by se ukrajinský prezident Viktor Janukovyč zalekl primátorovy výzvy, že by neměl přistávat na Letišti Václava Havla, stejně jako lze těžko očekávat, že bude hlava státu Ukrajiny zvažovat přijetí pozvání zrovna kvůli tomu, že si mladý pan Hudeček dupnul nožkou, aby dodal vážnosti svému ráznému tvrzení, že prezidenta nevezme na Staroměstskou radnici," pokračuje poslankyně.

Ať už považujeme Hudečkovo počínání za urážlivé, nebo naopak úsměvné, rozhodně není podle Semelové hodné čelného představitele hlavního města Prahy.

Co přesně napsal Jan Zahradil na svůj Facebook:

Hudeček opět mimo. Jestli se PRAŽSKÝ PRIMÁTOR domnívá, že nejvážnějším problémem Prahy je zrovna ted´návštěva Janukoviče, tak je třeba mu rázně vysvětlit, že se mýlí. A také, že post primátora je vážná odpovědnost, ne nástroj k honění PR bodů. Připomeňme mu to, Filip Humplík, Vojtěch Kos, Vladimíra Ludková a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…