Zahradil z ODS se vysmál profesoru Kellerovi, Petru Hájkovi a všem, co odsuzují americko-evropskou dohodu TTIP

09.12.2014 11:21

Europoslanec Jan Zahradil se dnes veřejně přidal ke stoupencům smlouvy o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP). Na svých facebookových stránkách pak všechny odpůrce „smlouvy století“ mezi Evropskou unií a Spojenými státy, která v podstatě vytvoří jednotný euroamerický prostor, kritizuje za ideologický antiamerikanismus.

Zahradil z ODS se vysmál profesoru Kellerovi, Petru Hájkovi a všem, co odsuzují americko-evropskou dohodu TTIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

"Levičáci v Evropském parlamentu budou dnes bojovat proti volnému obchodu. Smlouva TTIP je podle nich (např. profesora Kellera nebo Hájka a spol.) symbolem zla. Je to podle jejich názoru nástroj amerických imperialistů, kterým nás chtějí ekonomicky zotročit a ukrást naše data. Tento nový ideologický antiamerikanismus, který se rozlézá všude v Evropě i u nás, je pro starý kontinent ekonomicky naprosto smrtící, " píše doslova Zahradil.

Američané se totiž podle jeho slov mohou klidně na Evropskou unii vykašlat. Obrátí se do Pacifiku a do Číny.  "Co zbyde nám ? Protekcionismus, neufinancovatelný ,sociální model´, nesmyslné ,klimatické závazky´?" Vznáší dotaz v závěru svého komentáře Zahradil.

Europoslanec Keller se připojil k mnohým odpůrcům smlouvy z různých evropských států.

V uplynulých měsících v tomto směru nejaktivněji vystupovala iniciativa STOP TTIP. Aktivisté shromáždili statisíce podpisů z mnoha zemí Evropy pro požadavek zastavení jednání o smlouvě. V polovině července požádali organizátoři petice o zaregistrování svých požadavků a vypsání referenda. Nyní se z úst Evropské komise dozvěděli, že jejich požadavky nebudou brány v úvahu, neboť smlouva dosud nebyla uzavřena. V Bruselu se dnes koná další konference „Pro obchodní politiky ve službách občanům - STOP TTIP, CETA, TIS“, na níž budou novináři, odpůrci i stoupenci diskutovat o  jednotlivých podmínkách smluv. 

Co přesně napsal Jan Zahradil na Facebook:

Levičáci v EP budou dnes bojovat proti volnému obchodu. Symbolem zla je smlouva TTIP - v podání Kellera a spol. (který si ovšem může podat ruku s Hájkem a spol.) je to nástroj amerických imperialistů, kterým nás chtějí ekonomicky zotročit a ukrást naše data. Tento nový ideologický antiamerikanismus, který se rozlézá všude v Evropě i u nás, je pro starý kontinent ekonomicky naprosto smrtící. Američané se totiž na EU mohou klidně vykašlat. Obrátí se do Pacifiku a do Číny. Co zbyde nám ? Protekcionismus, neufinancovatelný "sociální model", nesmyslné "klimatické" závazky ?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…