Zajímavej chlapík… Rittiga zaujal náš rozhovor s Robejškem o Ukrajině

01.05.2014 19:52

Lobbista Ivo Rittig na svém účtu na sociální síti Twitter komentuje i současné dění na Ukrajině. Naváží se do českých médií kvůli většinové opozici vůči Rusku a doporučuje rozhovor na ParlamentníchListech.cz.

Zajímavej chlapík… Rittiga zaujal náš rozhovor s Robejškem o Ukrajině
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Na svém účtu na Twitteru doporučuje Ivo Rittig rozhovor právě na ParlamentníchListech.cz, a to s analytikem Petrem Robejškem. Hovoří zde především o Evropské unii a její budoucnosti, naráží však i na události na Ukrajině.

„Domnívám se, že jednání obou bloků [USA a EU] jenom ukazuje úpadek Západu; zejména neschopnost prosazovat své cíle a provádět věrohodné akce. Amerika by něčeho takového jistě schopná byla, pokud by se u ní jednalo opravdu o existenciální problém. O nic takového se však nejedná, čili se hraje spíše takové mediální divadlo. Ale Evropa by věrohodné akce schopná nebyla ani tehdy, kdyby se jednalo o její existenciální problém. A to je tragické, protože to se nás bezprostředně týká,“ řekl mimo jiné Robejšek.

Rozhovor s Petrem Robejškem ZDE

„Vladimir Putin odráží přesně to, čím dnes Rusko je a čím nepřestalo být, a tím pádem je mužem na svém místě. Má výhodu oproti ostatním evropským a světovým státníkům, že přesně definuje národní cíl a snaží se ho důsledně uskutečňovat a zároveň má potenciál to provádět. Čili Vladimir Putin reprezentuje dnešní Rusko a jedná v souladu s jeho národními zájmy,“ předložil Rittig politologickou úvahu.

K situaci na Ukrajině se podnikatel Rittig vyjádřil během dne i sám. „Zeptám se radši opatrně: fandí někdo Rusům, anebo všichni držej oficiální pokřik našich médií a ulítaj na Majdanu???“ napsal v jednom tweetu. S pučem na Ukrajině totiž nesouhlasí, jak píše dále, zajímalo by ho prý, jak by takový puč prošel ve Francii, „kdyby prezidenta ‚zvolilo‘ třeba Champs Elysees“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…