Zákaz Trumpa. Podporujete ho? Tak mlčte! Publicista je ohromen. Toto se děje v komunitě milovníků pletení a háčkování

30.06.2019 13:41

Komentátor a publicista Marian Kechlibar ve svém komentáři na webu Kechlibar.net reagoval na webovou komunitu Ravelry, která se specializuje na pletení a háčkování, ta totiž zakázala jakékoliv pozitivní zmínky o americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi. Kdykoliv si myslíte, že ve věci absurdní vylučovací politiky bylo dosaženo vrcholu, přesvědčí vás někdo, že ještě nebylo. „Pleteni je politická záležitost. Vždycky bylo,“ dodává komentátor.

Zákaz Trumpa. Podporujete ho? Tak mlčte! Publicista je ohromen. Toto se děje v komunitě milovníků pletení a háčkování
Foto: Archiv MK
Popisek: Matematik a publicista Marian Kechlibar

V dříve poklidných pletacích kruzích fóra Ravelry totiž nastal před nedávnem problém, když někteří uživatelé na svých stránkách drze prezentovali vzory obsahující Trumpovo jméno. V jiných uživatelích vyvolalo nepříjemné pocity a podle dnes oblíbeného mustru začali prý volat po tom, aby těm prvním byla jejich ideologicky diverzní aktivita znemožněna.

Kechlibar informuje, že vedení pletacího serveru z těchto důvodů krátce poté těmto přáním vyhovělo a s platností od neděle 23. června jsou veškeré pozitivní zmínky o Trumpovi zakázány.

Jako zdůvodnění server uvedl, že „nepopiratelně jde o projev „bílé nadřazenosti“, který „inkluzivní“ komunita nemůže tolerovat. V onom dekretu vedení serveru poskytuje uživatelům nesmírnou útěchu: pokud si svoji podporu pro současnou administrativu necháte pro sebe, nemusíte odcházet. „Velmi velkodušné. Tuším, že v SSSR jste si taky mohli myslet, co jste chtěli,“ komentuje Kechlibar.

Kromě toho server například žádá ostatní uživatele o to, aby pilně udávali cokoliv, co podle nových regulí představuje „nepřijatelný pletací vzor“. „Možná by bylo na čase přidat do katalogu Ravelry další čepici, tentokrát s nápisem ‚I love Lavrentij Berija‘. Dá se čekat, že na rozdíl od Trumpa by soudruh Berija zakázán nebyl,“ podotýká komentátor.

  • Původní zdroj ZDE

Část uživatelů se prý proti změnám bouří na instagramu, leč podle všeho marně. „Ani háčkovat nemůžete, aniž byste byl podroben dohledu lokální ideopolicie,“ říká s tím, že titulky, které by se ještě nedávno zjevovaly na apríla, nyní popisují holou realitu.

Šíření téhle mentality nás podle Kechlibara jednoho dne může stát hodně vysokou cenu. „Inkluzivita“, která vylučuje polovinu populace i v takových pitominách, jako je pletení, zní v dlouhodobé perspektivě jako návod na opravdový průšvih,“ píše na závěr a varuje, že pokud se nezastaví její růst, dříve nebo později prosákne i do zákonodárných sborů a získá ocelové zuby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …