Zakázali Okamuru. Hejma sypal zlá fakta

22.09.2021 10:21

V novém díle své Hejma show se komentátor Ondřej Hejma obul do předvolebních kampaní. Ta od SPOLU mu není po chuti. „Ty billboardy jsou nekoukatelný, nebarevný, temný a ty slogany, které tam používají, změna a hrozba, to je to nejhorší, co můžou udělat,“ řekl. A STAN a Piráti prý chtějí udělat něco šíleného. Podle Hejmy má Okamura Sněmovnu jistou, ale ztrácí ostří. A Přísaha by se měla přejmenovat, míní.

Zakázali Okamuru. Hejma sypal zlá fakta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor a bývalý novinář Ondřej Hejma napodobuje Petra Smejkala

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
Ondřej Hejma v pořadu komentoval kampaň koalice SPOLU. „Ty billboardy jsou nekoukatelný, nebarevný, temný a ty slogany, které tam používají, změna a hrozba, to je to nejhorší, co můžou udělat. Já myslím, že není zprofanovanějšího slova, než je slovo změna,“ řekl. Doplnil, že změnu slibovali i američtí prezidenti (jmenovitě Barrack Obama), ale na billboard už se většinou nevejde, kam se změna bude ubírat. A co se týče hrozby, Hejma si nemyslí, že by volič měl zájem o to, aby mu politici hrozili a vyhrožovali. „Já myslím, že strachu je tu dost kvůli covidu a žádné další politické hrozby už nikdo další nepotřebuje,“ mínil.

Dotkl se také kauzy manželství stejnopohlavních párů. Marian Jurečka prý předvedl klasického lidoveckého Rittbergera se třemi otočkami, tedy: „Nikdy, uvidíme a možná.“ A stihl to za týden. „Trapné,“ komentoval názorové obraty u lidovců.

Na paškál si pak vzal TOP 09. „Tam už nevím, o čem to je, protože Kalousek zmizel. Tak jak ho bylo všude plno, najednou ho nevidíme. Markéta Adamová Pekarová to neutáhne a kromě toho, jak seřvala Maláčovou, tak nepředvedla taky nic.“

U druhé koalice Pirátů a STAN tuší Hejma úvahy o přepřáhnutí, tedy že by hlavní tváří nebyl Ivan Bartoš, ale předseda STAN Rakušan. „Já myslím, že je to šílenství, protože Ivan Bartoš, ať je jaký chce, tak určité charisma mu nemůžeme upřít, zatímco Vítek Rakušan je možná velmi hodný člověk a velmi dobrý učitel v Kolíně, ale mě jako politický lídr vůbec nepřesvědčuje,“ odsoudil tyto úvahy komentátor.

Tomio Okamura podle Hejmy ztrácí opoziční ostří. „On už kouká na to, jak to bude po volbách. Což je ta důležitá věc. A tady ho musím trošinku zkritizovat, protože já přestávám dobře vědět, jestli on s tím Babišem půjde nebo nepůjde. Nejdřív to vypadalo, že ano, že dokonce ani jiná cesta nebude, že jsou si souzeni, že na té svojí straně budou jenom oni dva. Ale teď se dozvídám, že ne, že s Babišem se mu nechce, a já bohužel se obávám, že v pozadí těchto měnících se postojů je samozřejmě starý dobrý Brusel,“ má podezření Hejma. Podle komentátora Brusel účast Okamury na vládě zamázl už před čtyřmi lety. O šéfovi SPD řekl: „Uvidíme, jak principiální budou jeho postoje, až se bude lámat chleba.“

Hejma se přiznal, že nezná program Roberta Šlachty, ale dle jeho názoru stejně nad programem bude stát snaha vyšetřovat a trestat. „Dokonce si myslím, že místo Přísaha by se ta strana měla jmenovat Pomsta,“ glosoval tuto myšlenku. Uznal, že v době covidové se stala nepravostí celá řada, ale pokud by se k moci dostala Přísaha, šlo by dle Hejmy vyšetřování jen na jednu stranu. „Andrej Babiš a jeho případné nepravosti by z toho vyšly bez ztráty kytičky,“ obává se konkrétně komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…