Zákazníci Bohemia Energy ode dneška nemají platit zálohy na plyn

17.10.2021 7:30

Zákazníci dodavatelů energií ze skupiny Bohemia Energy by ode dneška podle doporučení ministerstva průmyslu a Energetického regulačního úřadu (ERÚ) už neměli hradit další zálohové platby za plyn. Zálohy za elektřinu měli zastavit ve čtvrtek.

Zákazníci Bohemia Energy ode dneška nemají platit zálohy na plyn
Foto: Bohemia Energy
Popisek: Bohemia Energy

Skupina Bohemia Energy, která byla největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku se zhruba 900.000 odběrných míst, oznámila rozhodnutí o ukončení dodávek plynu a elektřiny ve středu. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Ukončení činnosti se kromě samotné Bohemia Energy týká také společností Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Podle dat Operátora trhu s elektřinou dodávala skupina ke konci srpna elektřinu přes 600.000 zákazníků, plyn téměř 300.000.

Bohemia Energy tvrdí, že svým závazkům vůči zákazníkům, zaměstnancům, bankám i dodavatelům dostojí. Odmítla názory, že využívala nekalé či klamavé obchodní praktiky.

Klientů Bohemia Energy se ujímají takzvaní dodavatelé poslední instance, tedy hlavní distributor na daném distribučním území. Mezi ně patří firmy ČEZ, E.ON, PRE, Pražská plynárenská a innogy, které nyní dodávky energií zajistí a sami zákazníky kontaktují.

Ministerstvo průmyslu a ERÚ skupinu Bohemia Energy vyzvaly, aby zajistila včasné mimořádné vyúčtování za dodávky elektřiny a plynu u všech svých zákazníků a předala detailní informace dodavatelům poslední instance o odběrných místech zákazníků.

Po Bohemia Energy končí s dodávkami elektřiny a plynu další dodavatelé. V pátek konec dodávek elektřiny a plynu oznámil Kolibřík energie s 28.000 klienty, a to od úterý 19. října. O dva dny později ukončí dodávky plynu firma A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy. I v tomto případě jejich zákazníci bez energií nezůstanou, dodávky jim zajistí hlavní distributor v daném regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…