Žalobce s pohádkovými příjmy, které prý pocházejí od tchyně. To je podle novin Rittigův „Grygoš"

27.02.2014 7:09

Státní zástupci, vyšetřující hospodářskou kriminalitu, dnes provádějí za normálních okolností přinejmenším paradoxní činnost - sčítají majetek svého bývalého kolegy Libora Grygárka. Příjmy a výdaje muže, který má být spojen se „zametáním“ kauz na pražském vrchním zastupitelství, údajně nesedí o miliony.

Žalobce s pohádkovými příjmy, které prý pocházejí od tchyně. To je podle novin Rittigův „Grygoš"
Foto: repro ČT, tan
Popisek: JUDr. Libor Grygárek

Novináři z MF Dnes pouhým nahlédnutím do katastru nemovitostí zjistili, že Grygárkova rodina jen do nemovitostí investovala už téměř čtyřicet milionů korun. Ještě v posledních týdnech stihl Grygárek, který již byl obviněn z maření spravedlnosti, rozestavět luxusní vilu v Praze-Braníku s výhledem na Vyšehrad. Jeho plat přitom na zastupitelství činil podle tabulek osmdesát tisíc korun.

Na lukrativním pozemku na pražské Dobešce přitom stála Grygárkova původní vila, kterou koupil už v devadesátých letech. Vloni na podzim ji však nechal zbourat a „na zelené louce“ začíná růst nová rezidence. Přímo naproti staveništi navíc Grygárkovi vlastní další dům, který koupili za 12 milionů a nyní ho pronajímají.

Osmdesát tisíc měsíčního platu a téměř čtyřicet milionů investic do nemovitostí představují skutečně do očí bijící nepoměr. Grygárek však tvrdí, že mu jeho nemovitosti vydělávají desítky milionů samy, zásluhou nájmů. Grygárkovi totiž patří například byt v pražské Galerii Myšák v lukrativní lokalitě u Václavského náměstí, který měl pořídit za 13 milionů. Čtvrtou nemovitostí ve vlastnictví státního zástupce je vila v pražském Podolí, kde Grygárkova rodina žije.

Pochybnosti o příjmech doktora Grygárka přiživují i policejní odposlechy, podle kterých měl být v kontaktu například s nedávno obviněným vlivným podnikatelem Ivo Rittigem. Ten měl v odposlechu mimo jiné mluvit o tom, že to „Grygoš zařídí“. Jinde se zase bylo možné doslechnout, že Grygárek od Rittiga dostane „bůra“.

Sám Grygárek své příjmy vysvětluje tak, že jeho tchyně je bohatá restituentka a jeho manželka úspěšná advokátka. On sám se nyní živí advokacií. MF Dnes poskytl ohledně svých příjmů vyjádření: „Když nebudu počítat příjmy mé manželky, tak můj celkový čistý příjem jenom z pronájmů, i když velmi nerad to zveřejňuji, dělá za celou dobu 43 milionů korun.“  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…