Žalobci vzkazují svědku Daňhelovi: Policisté dívku k řečem o zneužití nenutili

28.08.2012 9:16

Státní zastupitelství popřelo, že by pražská policie zmanipulovala svědectví proti Karlu Daňhelovi, klíčovému svědku kauzy CASA, který v současnosti čelí obvinění z pohlavního zneužívání dívky. Uvedl to deník Právo.

Žalobci vzkazují svědku Daňhelovi: Policisté dívku k řečem o zneužití nenutili
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

Údajně zneužitá dívka si své svědectví rozmyslela už den po Daňhelově zatčení. U soudu uvedla, že si vše vymyslela. Daňhelova advokátka Lucie Hrdá je přesvědčená, že dívka podlehla nátlaku ze strany vyšetřovatelů.

Daňhelova obhajoba podala na postup policie stížnost. Žalobci však jakékoliv manipulace či nátlak jednoznačně popírají. „Vše proběhlo v souladu se zákonem, žádné manipulace jsme nezjistili,“ uvedla pro deník Právo šéfka obvodního zastupitelství pro Prahu 9 Evy Vycpálková a dodala, že stížnost byla ve všech bodech shledána jako nedůvodná.

Stíhání Daňhela však stále pokračuje i přes výpověď dívky, že k žádnému zneužití nedošlo. Podle žalobců je nutné vyslechnout další svědky a prověřit změnu v její výpovědi.

Snaží se mě umlčet

Daňhel považuje probíhající trestní stíhání za snahu o jeho diskreditaci, která souvisí s jeho svědectvím v kauze CASA. Byl to právě on, kdo ze své pozice experta na vojenskou techniku upozornil možné existující chyby v procesu nákupu letadel CASA.

Jeho věrohodnost jako svědka byla zpochybněna v okamžiku, kdy ředitel vojenského zpravodajství Onderj Páleník uvedl, že Daňhel, pobíral měsíční poplatky od fimry Omnipol, která nákup letadel zprostředkovávala. Tuto informaci ale zbrojařská společnost vzápětí popřela.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…