Záměr pracovní karantény prokázal, že je jedno, zda je člověk pozitivní nebo ne, uvedl Bábek

14.01.2022 13:40 | Ze sítí

Hostem Rozhovoru s... vysílaném v Regionálnítelevizi.cz byl Radomil Bábek, předseda Podnikatelských oborů. Prozradil, co si drobní podnikatelé a živnostníci slibují od nové vlády a zda může opravdu nová vláda znovu nastartovat malé a střední podnikání.

Záměr pracovní karantény prokázal, že je jedno, zda je člověk pozitivní nebo ne, uvedl Bábek
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek

Radomil Bábek od nové vlády očekává, že se bude chovat slušněji. „Petr Fiala není Andrej Babiš, pan Stanjura není paní Schillerová,“ říká Bábek s tím, že věří, že jeho očekávání bude naplněno. Jenže, to je pro podnikatelé prý málo.
 
„Vláda pro nás může udělat hodně, ale já mám obavy, že to neudělá, protože to není v duchu zelených ideologií z EU, Green Dealu a není to žádoucí pro velké korporace. My, malí podnikatelé a živnostníci, kterých je asi 1,3 milionu, máme tedy problém. Vlastně nevíme, co od vlády můžeme čekat a upřímně po tom začátku, když jsme si mysleli, že se uvolní proticovidová opatření, která jsou namířena výhradně proti drobnému podnikání, tak jsme dospěli ke zklamání,“ zoufá Bábek.
 
 
A byl konkrétní. „Nutně potřebujeme, aby vláda zrušila veškerá omezení a opatření, která dopadají výhradně na malé a střední podnikatele v oblasti služeb cestovního ruchu, gastro či kultury.“
 

Anketa

Je omluvitelné, že poslanec Farský jede na půl roku studovat do USA?

hlasovalo: 31241 lidí
Jako problematické opatření také zmínil to, že vláda uvalila na podnikatele ve službách povinnost, že musí kontrolovat zdravotní stav zákazníků. Podnikatelské odbory se snaží, aby toto opatření bylo zrušeno, ale komunikace s Ministerstvem zdravotnictví se zatím nedaří. 
 
„Víme, že do zaměstnaneckého poměru přešlo v průběhu loňského roku několik desítek tisíc lidí, kteří buď ukončili svoji živnost anebo se rozhodli, že si živnost ponechají, ale nechají se zaměstnat,“ zhodnotil Bábek informace z Podnikatelských odborů.  
 
Na závěr rozhovoru přidal vzkaz pro novou vládu Petra Fialy. „Zrušte všechna opatření, která jsou nesmyslná. Omezení pro hospody, divadla, kina… Když můžou být spolu lidé v práci na pracovištích, můžou spolu být v jídelnách, v hromadné městské dopravě, a to v pěkně narvaném metru nebo tramvaji, tak proč by spolu nemohli být jinde? Proč mohou bez omezení fungovat velké supermarkety a malé prodejny nemohly fungovat bez omezení?“ ptá se Bábek. 
 
Pracovní karanténa, o které se v poslední době hojně hovoří, a kterou si spousta lidí nedovede představit, považuje za slovní nesmysl. „To snad museli pracovat kreativci, aby tohle vymysleli. Nakonec je to ale ohromná satisfakce pro nás, kteří tvrdíme, že nemá smysl testovat zdravé lidi, ale máme chránit ty nemocné a ohrožené,“ uzavřel Bábek. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…