Zaměstnanci Českého rozhlasu brojí proti řediteli. Ten kritiku odráží

02.02.2018 20:58

Čtvrteční prohlášení zaměstnanců Českého rozhlasu není po vůli generálnímu řediteli René Zavoralovi. Ten se dnes proti němu ohradil. Zaměstnanci ho totiž kritizují za jeho vystupování v souvislosti s reportážemi Janka Kroupy o hospodaření koncernu Agrofert na pozemcích s nevyjasněnou strukturou vlastníků. Píše to server ČeskéNoviny.cz.

Zaměstnanci Českého rozhlasu brojí proti řediteli. Ten kritiku odráží
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Zavoral ve středu Kroupovy reportáže na zasedání Rady Českého rozhlasu zkritizoval. Podotkl, že byly nevyvážené a neobjektivní. Následně se ozvali zaměstnanci veřejnoprávního média, kteří Zavorala nešetřili a podepsali rovnou petici, která s jeho postojem nesouhlasí. Podepsaly ji více než dvě stovky lidí. 

Dnes pak Zavoral dostal petici do rukou. Zaměstnanci mimo jiné uvádějí, že slova generálního ředitele lze vnímat jako zastrašování. Žádají mimo jiné etickou komisi rozhlasu, aby reportáže zhodnotila. Za svého kolegu se postavili například Lucie Výborná, Jan Bumba, Radek Kedroň či Barbora Tachecí. Sám Kroupa je počtem podpisů překvapen.

Původní text ZDE.

„Mrzí mě, že někteří zaměstnanci Českého rozhlasu zveřejnili ve svém prohlášení ze dne 1. 2. 2018 obvinění, která musím odmítnout a ohradit se proti nim,“ uvedl Zavoral v reakci na petici. Zároveň dodal, že všechny zpravodajské a publicistické příspěvky byly odvysílány či napsány a zveřejněny a on odmítl v drtivé většině bodů stížnost společnosti Agrofert. Vyjadřoval se prý pouze ke kvalitě zpracování a nechal si v listopadu vypracovat analýzy. Jedna z nich pak prý potvrdila jeho pochybnosti.  

Zaměstnanci následně zpochybňují to, že ředitel, i když měl k dispozici tři analýzy, vybral tuto jednu účelově, z níž citoval vybrané pasáže. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…