Záminka k útoku na Ukrajinu? Na hranicích s Ruskem prý došlo k incidentu

21.02.2022 17:10

Na rusko-ukrajinských hranicích to vře. Moskva dnes uvedla, že ruská armáda zabila pět narušitelů ruské hranice. Kyjev vzápětí ruskou zprávu o incidentu označil za falešnou. Píše to server Novinky.cz.

Záminka k útoku na Ukrajinu? Na hranicích s Ruskem prý došlo k incidentu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Veřejné shromáždění za mír pro Ukrajinu

Ruská armáda a pohraničníci zabránili „diverzní skupině“ v narušení ruské hranice ze strany Ukrajiny. Pět narušitelů bylo zabito. To tvrdí Moskva. Kyjev to však popírá a ruské tvrzení o incidentu označil za falešnou zprávu. Podle ukrajinské armády žádné ukrajinské síly v regionu totiž nejsou.

„Dne 21. února 2022, asi v šest hodin (moskevského času) v oblasti osady Mitjakinskaja v Rostovské oblasti, na úseku státní hranice Ruské federace s Ukrajinskou republikou, zjistila ruská pohraniční stráž průnik sabotážní a průzkumné skupiny,“ uvádí se však ve zprávě ruské armády s dovětkem, že v důsledku střetu bylo zlikvidováno pět narušitelů hranic Ruské federace právě ze sabotážní a průzkumné skupiny. Ruské vojenské a pohraniční jednotky FSB nebyly zraněny.

Ukrajina obviňování z toho, že by stupňovala násilí a plánovala útok na separatistické regiony, odmítá. Dle jejích slov je vše vyvoláváno Ruskem a vzbouřeneckými oblastmi proto, aby byla vytvořena záminka k ruské vojenské invazi na Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …