Zapomenutý kufr ministra Jurečky: Bylo to jinak. Zavazadlo je na cestě poštou

03.04.2015 12:14

ParlamentníListy.cz přinesly článek popisující, jak se ministr Marian Jurečka při návštěvě USA vracel vládním speciálem pro zapomenutý kufr. Jak se ale ukázalo, informace nebyla zcela pravdivá. Ministr Jurečka totiž následně informoval ParlamentníListy.cz o skutečném stavu věci, který se od zveřejněných informací značně liší.

Zapomenutý kufr ministra Jurečky: Bylo to jinak. Zavazadlo je na cestě poštou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

ParlamentníListy.cz publikovaly text s názvem „Ministr Jurečka, zapomenutý kufr v USA a vládní speciál v akci. Zjišťovali jsme více“. V něm byly popisovány peripetie kolem zapomenutého zavazadla ministra Jurečky při návštěvě USA na konci března.

Podle informací, které ParlamentníListy.cz získaly, měl ministr zemědělství při cestování mezi jednotlivými farmami, které si v rámci programu návštěvy prohlížel, údajně na jednom místě zapomenout kufr. Zdroj nás rovněž informoval, že ministr Jurečka měl z následující zastávky poslat pro kufr zpět vládní speciál, což představuje náklady asi půl milionu korun. Informaci ParlamentnímListům.cz poskytl jeden z Jurečkových politických oponentů, i s dodatkem o finančních nákladech cesty vládního speciálu.

Marian Jurečka po vydání článku ParlamentnímListům.cz vysvětlil, jak to ve skutečnosti bylo v USA. Ministr skutečně na jedné ze zastávek zapomněl zavazadlo, nejednalo se však o kufr, ale o brašnu s dokumenty. Především ale ministr odmítá, že by pro zapomenuté zavazadlo poslal zpět vládní speciál. „Nikdy, nikdy v životě bych si nedovolil využít vládní speciál k tomu, abych se vrátil pro kufr. Takové chování je mi naprosto cizí,“ zdůraznil ministr.

Zapomenutou brašnu s dokumenty, která byla na jedné z jeho zastávek nalezena, si ministr nechal poslat. Nyní by již prý měla být na cestě do Prahy. Ministr Jurečka zdůrazňuje, že k jejímu doručení využije standardní služby České pošty, za které samozřejmě řádně zaplatí.

Klíčová informace, se kterou ParlamentníListy.cz pracovaly, se ukázala jako nepravdivá. Redakce se tudíž ministru zemědělství Marianu Jurečkovi omlouvá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…