Žasli jste nad dojemnou písní pro Schapira? Kauza pokračuje, její autor nám napsal

08.01.2017 15:17

Písničkář Quido Czerny poděkoval čtenářům ParlamentníchListů.cz za sledování jeho tvorby. Jeho poslední píseň na rozloučenou americkému velvyslanci Andrew Schapirovi už zhlédly čtyři tisíce lidí.

Žasli jste nad dojemnou písní pro Schapira? Kauza pokračuje, její autor nám napsal
Foto: Vít Hassan
Popisek: Setkání s velvyslancem USA Andrew H. Schapirem na Právnické fakultě UK v Praze

„Někteří z Vás mi v komentářích pod písní Goodbye Andrew na mém YouTube linku vytýkají určité aspekty mé tvorby, samozřejmě jemně, vybraně, argumentačně vytříbeně a prostě s obvyklým vkusem,“ poznamenává následně Czerny.

„Zaprvé, špatně se smiřujete s mým vzhledem. Již asi dva roky mi vytrvale píšete, že jsem plešatý a tlustý. Z počátku jsem tento fakt ignoroval, ale i díky Vaší laskavé péči musím přiznat, ano jsem. Zadruhé, píšete o mém ‚řiťolezectví‘ vůči současné americké ambasádě. Máte pravdu, osobně bych spíše volil termín sympatie, ale když nahlédnu upřímně do své havlistické duše, kdo mi ty dolary bude dávat? Pokud mi nezačnou platit ParlamentníListy.cz, přijdu o cenný zdroj příjmů, ona ta každoměsíční obálka na vrátnici nebyla špatná,“ zmiňuje Czerny. 

Zatřetí pak uvádí, že posluchači poukazují i na nevalnou kvalitu písně. „Požíváte poměrně hojně termín ‚sračka‘. Máte zase pravdu. Volil jsem poměrně lacinou formu country, nápěv, který není nikterak objevný, jsem zkombinoval s písní Halí-belí a motivem poplachu americké pěchoty. Zase jste mě dostali. Tak jen houšť a hodně se dívejte na mé klipy. A nezapomeňte je pouštět i známým, aby viděli, jak jsou hnusné,“ uzavřel Czerny. 

CELÉ PODĚKOVÁNÍ SI PŘEČTĚTE ZDE

Quido Czerny se ve své tvorbě většinou vysmívá prezidentovi Miloši Zemanovi. Složil o něm mimo jiné píseň Ruský šváb. Podle jeho slov nás Zeman totiž vede východním směrem – aktivně popírá ruskou agresi na Ukrajině, chová se tak, je vulgární a samolibý. 

„Zeman zneužívá strachu a přirozeného rasismu, podněcuje jej, a tím pomáhá odvádět pozornost od ruských imperiálních výbojů. Zeman nemá protivníka i proto, že si ‚vyzobává‘ populistická témata a říká lidem, co chtějí slyšet,“ řekl k hlavě státu také Czerny, jehož vlastní jméno je Marcel Černý.

Další tvorba Quida:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…