Zastaralá politická generace brání změnám k lepšímu, říká Bělobrádek

24.11.2012 12:47

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek věří, že "když dojde k výměně zastaralé politické generace, která dřepí v parlamentních lavicích nepřetržitě od devadesátých let, bude i větší vůle ke změnám." Odpovídá tak na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Zastaralá politická generace brání změnám k lepšímu, říká Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Čtenář pod přezdívkou "fru" píše, že zemi řídí vláda, která škodí. "Ústava šitá horkou jehlou, volič v zajetí politika, stát špatně funguje a není vůle to změnit. Strany místo kvalitních kandidátů prosazují zájmy a moc. Kdo jde s nadějí a chutí do politiky, tak ho to semele. Jediná cesta je změna vol. systému, prvky přímé demokracie, odvolatelnost politiků během volebního období, kvalitní zákon o st. službě, prokazování majetku. Kdo toto odmítá je brzdař, který má stát jen jako dojnou krávu," vyjmenovává nešvary politického systému a ptá se předsedy lidovců, zda jde dosáhnout lepšího stavu bez systémové změny.

KDU-ČSL už sebereflexí prošla

Pavel Bělobrádek je přesvědčen, že ačkoli samotná generační výměna není samospasitelná, může pomoci ke změně atmosféry a zabetonovaného statu quo. "U nás proběhlo toto v malém - KDU narazila ve volbách do zdi, prošla tvrdou sebereflexí a výsledkem byl odchod 'dlouholetých' politiků a příchod mladé generace," popsal předseda KDU-ČSL ve své odpovědi pro čtenáře ParlamentníchListů.cz.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…