Zastřelený uprchlík na bulharských hranicích. Bližší informace o incidentu

16.10.2015 14:02

Bulharská pohraniční kontrola zastřelila prvního běžence. Prý se jednalo o ozbrojenou skupinu a k neštěstí došlo náhodou, když se ode zdi odrazila kulka, která sloužila jako varovný výstřel. Muž původem z Afghánistánu byl jedním z padesáti lidí, kteří se pokusili nelegálně překročit hranice z Turecka do Bulharska. Informuje The Independent.

Zastřelený uprchlík na bulharských hranicích. Bližší informace o incidentu
Foto: ReproFoto: DailyMail
Popisek: Imigranti na srbsko-maďarské hranici ničí plot

Bulharská policie zastřelila před očima skupiny svědků afghánského běžence. „Naše pohraniční stráž během výkonu služby narazila na skupinu padesáti osob, které nelegálně vstoupily na naše území,“ uvedl Georgi Kostov, vrchní náměstek ministra vnitra.

„Během zatýkání kladli odpor. Jeden z policistů na znamení varování několikrát vystřelil a podle jeho slov se kulka odrazila a zranila jednoho z běženců, který následně zemřel,“ dodal Kostov.

Nikdo další ze zhruba padesátičlenné skupiny lidí ve věku od dvaceti do třiceti let zraněn nebyl. K jejich dopadení došlo necelých 30 kilometrů od turecko-bulharských hranic.

Střelba se údajně odehrála pod mostem na dálnici z Burgasu do Sredets, zhruba kolem desáté hodiny večerní. Státní zástupkyně Kalina Chapkanovová uvedla, že ač skupina nebyla ozbrojená, byla v silnějším postavení než tři zaměstnanci ministerstva vnitra.

V současnosti se incident prošetřuje. Bulharský premiér Bojko Borisov dokonce spěšně opustil summit Evropské unie, aby se mohl situaci blíže věnovat.

Bulharsko je součástí Evropské unie, není však součástí schengenského prostoru. V současnosti si vzalo příklad z Maďarska a na svých hranicích s Tureckem staví plot a hranici hlídá na dva tisíce členů pohraniční stráže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…