Zastupitelé Dobrovíze budou opět řešit výstavbu haly pro Amazon

13.02.2014 7:02

Zastupitelé Dobrovíze u Prahy se dnes budou opět zabývat záměrem amerického internetového obchodu Amazon, který chce u obce otevřít své distribuční centrum. Měli by projednat konečné znění memoranda o spolupráci a smlouvy s developerskou společností Panattoni, jež má obří sklad vybudovat.

Zastupitelé Dobrovíze budou opět řešit výstavbu haly pro Amazon
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Výstavbu loni místní odmítli v lidovém hlasování, obávají se zejména nárůstu dopravy. Vláda a kraj naopak záměr podporují. Projekt se nachází ve fázi, kdy je vydáno nepravomocné rozhodnutí o umístění stavby, proti němuž je podáno několik odvolání. Námitky řeší krajský úřad. Zatímco obec je po uzavření dohody s developerem připravena své odvolání stáhnout, občanské sdružení Občané pro Dobrovíz tak učinit nechce. Developer údajně nedal dostatečné záruky, že chybějící infrastrukturu vybuduje.

Výstavba haly v Dobrovízi a další u Brna má začít co nejdříve. Každá má mít rozlohu 95.000 metrů čtverečních. Práci tam má najít nejméně 1500 lidí, v předvánoční špičce ještě více.

Amazon je největším a jedním z nejstarších internetových obchodů na světě. Jeff Bezos firmu založil v roce 1994 a stále ji vede. Svou činnost na internetu Amazon zahájil v červenci 1995 a nyní zaměstnává 97.000 lidí.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …