Zastupitelé Zlínského kraje zvolí novou radu, hejtmanem bude Čunek

02.11.2016 6:49

Zastupitelé Zlínského kraje dnes zvolí novou krajskou radu. Hejtmanem by se měl stát lídr ve volbách vítězných lidovců, senátor a starosta Vsetína Jiří Čunek. Koaliční smlouvu podepsala KDU-ČSL s ANO, STAN a ODS. V zastupitelstvu mají 29 z pětačtyřiceti mandátů. Ustavující zastupitelstvo začne v 10:00.

Zastupitelé Zlínského kraje zvolí novou radu, hejtmanem bude Čunek
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Na programu je slib nových zastupitelů, volba hejtmana, jeho náměstků a dalších členů rady. Zastupitelé by poté měli rozhodnout, kteří radní budou pracovat jako uvolnění, tedy na plný úvazek, a kteří budou neuvolnění. V radě KDU-ČSL obsadí čtyři křesla, ANO a STAN po dvou a ODS jedno.

Lidovci volby vyhráli s 12 mandáty v zastupitelstvu, osm jich má ANO a po šesti ČSSD a STAN. Čtyři křesla obsadí KSČM i Svobodní a Soukromníci, tři zástupci ODS a dvě místa získalo hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura. V minulých čtyřech letech v kraji vládla ČSSD, KSČM a SPO. Ve volbách ale levice propadla. ČSSD a komunisté oslabili a SPO v zastupitelstvu vůbec není.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…