Zastupitelský klub ANO bude řešit Stropnického a stavební předpisy, oznámila Krnáčová

26.08.2015 16:31

Zastupitelský klub pražské ANO bude znovu řešit pražské stavební předpisy a náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice/SZ). Členové klubu se na jednání dohodnou na dalším postupu, na dotaz ČTK to dnes vzkázala primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Reagovala tak na stanovisko klubu Trojkoalice, který v pondělí odmítl výzvu koaličních partnerů na výměnu náměstka, kterému primátorka nedávno nechala odebrat část kompetencí. Klub ANO by se měl sejít příští týden. Poté k jednacímu stolu znovu usednou i špičky koalice.

Zastupitelský klub ANO bude řešit Stropnického a stavební předpisy, oznámila Krnáčová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Stropnický dnes v rozhovoru zopakoval, že klub Trojkoalice trvá na plnění programového prohlášení. "To, co Trojkoalice považuje za hlavní, není osoba primátorky, podstatná je nulová tolerance hazardu, změny financování městských částí a gesce územního rozvoje," uvedl náměstek. 

"Pan Stropnický je stále členem rady, takže na mé spolupráci s ním se momentálně nic nemění," vzkázala primátorka. Důkazem toho, že jsou radní stále schopni zasednout ke společnému jednacímu stolu, bylo úterní jednání rady, které se uskutečnilo jako obvykle, a projednalo běžné úkoly. 

Kromě bouřlivé situace v pražské koalici, která se točí kolem sporu mezi primátorkou a náměstkem, se v pondělí v noci naplno projevila rozepře uvnitř pražského ANO. Klub a následně i předsednictvo primátorce kvůli špatné komunikaci vyjádřilo nedůvěru. O několik hodin později ale zásahem předsedy strany Andreje Babiše strana kající se Krnáčové opět projevila podporu. I o důvěře vůči primátorce bude příští týden znovu jednat klub. Podle některých zdrojů z ANO se členové strany v úterý na nočním jednání u Babiše zavázali, že budou ohledně výsledku jednání mlčet. 

Hnutí ANO, které v Praze vyhrálo volby, má s ČSSD a Trojkoalicí v 65členném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 33 hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…