Zatímco se Rakušan sešel s šéfem policie, na jeho hlavu se chystá petice a velké protesty

07.12.2021 21:31

Osoba Víta Rakušana (STAN) jakožto budoucího ministra vnitra vadí iniciativě Chcípl PES. Jak uvedl server iDNES.cz, iniciativa spustila petici, aby Rakušan nebyl ministrem, a chystá také protesty.

Zatímco se Rakušan sešel s šéfem policie, na jeho hlavu se chystá petice a velké protesty
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

Proti covidovým opatřením se do konce roku má uskutečnit ještě několik protestů, a to pod patronací iniciativy Chcípl PES. Většina z nich má být v hlavním městě, kde mimo jiné iniciativa organizuje i vánoční trhy, jež jsou oficiálně vládou zakázané.

Iniciativa Chcípl PES nově také spustila petici proti povinnému očkování proti covidu a rovněž petici proti lídrovi hnutí STAN Vítu Rakušanovi. Iniciativa odmítá, aby se Rakušan stal ministrem vnitra v nově vznikající vládě Petra Fialy (ODS).

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí
„Dnes začínáme letákem svobody, který se bude distribuovat po celé republice. Má za úkol seznámit občany se základními informacemi o covidu,“ uvedl předseda iniciativy Jakub Olbert s tím, že nepůjde o žádné hoaxy. Stěžuje si například na to, že se v Česku nedělá prevence a veškeré peníze na marketing se dávají na propagaci očkování.

Jedna z větších demonstrací se očekává například v neděli 12. prosince od 14.00 na Václavském náměstí v Praze. Další z protestů se pak má uskutečnit i poslední den v roce, a to 31. prosince od 18 hodin – přímo na Staroměstském náměstí.

Co se týče petice proti vládnímu angažmá Víta Rakušana, organizátoři nesouhlasí s jeho výroky ohledně proticovidových opatření. Vít Rakušan se mezitím dnes sešel s policejním prezidentem Janem Švejdarem. Obsah schůzky nechce komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…