Závadné potraviny z českých pultů nemizí. Kontrolám navzdory

22.06.2012 19:39

Závadné potraviny se stále nalézají na pultech českých obchodů. Státní veterinární správa zjistila, že řada mléčných a masných produktů není vyrobena a uskladněna za odpovídajících podmínek. Najdou se i obchody, které stanovené uskladňovací teploty překračují až o dvacet stupňů.

Závadné potraviny z českých pultů nemizí. Kontrolám navzdory
Foto: internet
Popisek: potraviny, ilustrační foto

Mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben agentuře Mediafax sdělil, že přes řadu kontrol stále pokračuje prodej potravin, které nejsou vyrobeny a uskladněny v odpovídajících podmínkách, přičemž se tak děje napříč všemi kraji republiky. Jde především o mléčné a masné výrobky.

Zákazníci by měli být opatrní

V Kunovicích ve Zlínském kraji dokonce kontroloři nařídili vrátit několik tun drůbežího masa "Krajská veterinární správa nařídila vrátit 3 550 kilogramů chlazeného drůbežího masa do Polska kvůli tomu, že teplota zásilky překročila normu o 5 °C," popsal Duben.

V jedné brněnské prodejně pak byly uskladněny potraviny v podmínkách, které se od těch teplotně předepsaných lišili o 5 až 20 stupňů. Podle inspekce by měli obezřetní i samotní spotřebitelé, až budou v těchto letních dnech nakoupené potraviny skladovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…