Zavírá se slavný Zemanův hostinec U Prezidenta. Straší tam, informuje Česká televize

09.02.2017 8:11

Když se Miloš Zeman stal prezidentem, v restauraci v Novém Veselí se slavilo ve velkém. Většina lidí tu má prezidenta Zemana opravdu ráda. Hlava státu se tu také občas zastavila. Podnik dokonce přejmenovali na hospodu U Prezidenta. Teď ji ale majitel zavírá. Prý tam straší.

Zavírá se slavný Zemanův hostinec U Prezidenta. Straší tam, informuje Česká televize
Foto: archiv
Popisek: Prezident Zeman v Plané

Prezident Zeman rád cestuje do Nového Veselí. Teď už tam ale nenajde hospůdku, která se jmenuje po něm – hospoda U Prezidenta. Zeman má na Žďársku chalupu a občas sem zavítal. Podle informací České televize však hostinec končí a je na prodej. Už rok je totiž podnik opuštěný a nikdo sem nechodí. Po zvolení Miloše Zemana prezidentem tu přitom bylo hodně veselo. Návštěvníků však brzy začalo ubývat, chodili raději do jiných podniků. Dnes už tam nefunguje ani restaurace, ani cukrárna.

Když tu zrovna neseděl živý prezident, měl tu alespoň billboard z předvolební kampaně, u něhož se mohli hosté posadit a fotit. Teď je tento papírový Zeman jediným smutným návštěvníkem hostince.

Reportér Radovan Daněk, stojící u slavného hostince, dokonce oznámil, že hostinec je spíš ostudou náměstí než jeho ozdobou.

„Dům už skoro rok marně hledá nájemce restaurace a teď už je v prodejní nabídce realitní kanceláře za 7 milionů a 800 tisíc korun,“ prozradil reportér. Zájemci o koupi se tam zatím moc nehrnou. Starosta Zdeněk Křivánek měl podle vlastních slov s majitelem několik vzrušených debat o tom, jak dát podnik znovu do pořádku.

„Otec nynějších majitelů – svého syna a dcery – Pavel Sýkora říká, že už nemá sílu hledat nového nájemce. A že navíc v domě straší. Za okny zavřeného domu prý několikrát viděl temné postavy a samy se spouštějí bezdotykové vodovodní baterie,“ uzavíral reportáž pomalu Daněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…