Zavolala nám naštvaná tajemnice Víta Bárty: Média jsou paranoidní

08.03.2012 20:17 | Zprávy

Bývalý ředitel divize speciálních činností bezpečnostní agentury ABL Pavel Kosek podporuje Víta Bártu přímo v soudní síni. Upozornily na to Lidové noviny. Další média pak přidala spekulace, že Kosek má získávat informace o tom, co říkají po chodbách soudu novináři. Podle samotných Věcí veřejných jde o úplné nesmysly.

Zavolala nám naštvaná tajemnice Víta Bárty: Média jsou paranoidní
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

"To je celé absurdní a některá média jsou paranoidní," uvedla ve čtvrtek pro ParlamentníListy.cz tajemnice Víta Bárty, která nechtěla být jmenovaná. "Pana Koska samozřejmě znám, je to advokát s mnohaletou praxí a svou advokátní činnost vykonává také pro pana Víta Bártu," doplnila s tím, že ze společnosti ABL Kosek odešel před pěti lety a aktuálně působí jako spolupracovník právníka Oldřicha Chudoby.

O žádném sběru dat ze soudních kuloárů prý nemůže být řeč.

Samotný Kosek uvedl, že pro agenturu ABL už nepracuje. Připustil ovšem, že dál spolupracuje s Bártou jako konzultant v právních otázkách. "Případ si analyzuji,“ komentoval svou přítomnost v soudní síni.

Na proces nedohlíží jenom Kosek, ale také členka PR týmu Věcí veřejných, která si vše nahrává na videokameru. Podle politologa Jana Kubáčka, který se stranou spolupracuje více než rok, slouží natáčení procesu potřebám strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…