Zavřou továrny, vybijou krávy! Donald Trump „poblil“ zastánce Grety. Ti nebudou rádi

29.01.2020 12:12

Americká předvolební kampaň pomalu ale jistě nabírá obrátky. Prezident USA Donald Trump zavítal do Wildwoodu v New Jersey. A přednesl projev, který si demokraté za rámeček nedají. Chlubil se, jak se mu podařilo snížit nezaměstnanost, přitáhnout zpátky průmysl a zajistit energetickou soběstačnost. A kopl si do těch, kdo by chtěli zavírat továrny kvůli ekologii. Pyšný byl i na to, jak se USA podařilo zlikvidovat Kásima Sulejmáního.

Zavřou továrny, vybijou krávy! Donald Trump „poblil“ zastánce Grety. Ti nebudou rádi
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Donald Trump

Na začátku projevu se Donald Trump chlubil statistikami zaměstnanosti, řka, že jsou lepší než kdy dříve, protože v USA (přibližně 327 mil. obyvatel – pozn. red.) pracuje 160 milionů. A dodal, že mnohé další země na tom zdaleka tak dobře nejsou. Také oznámil, že nahradí obchodní dohodu NAFTA svou vlastní smlouvou USMCA, která je prý pro USA výhodnější. Do USA se prý vrací i průmysl, protože výrobci chtějí být tam, jak se říká, u toho.

Anketa

Stydíte se za premiéra Andreje Babiše?

8%
92%
hlasovalo: 26551 lidí

Dále Donald Trump chválil americké ozbrojené síly, které jsou podle něho zodpovědné za to, že Islámský stát už neexistuje a jeho zakladatel al-Bagdádí je mrtev. „Před několika týdny, na můj rozkaz, americké síly provedly bezchybný a přesný úder na cíl, když zabily teroristu číslo jedna, Kásima Sulejmáního. Sulejmání byl zodpovědný za vraždy a zranění tisíců Američanů a za aktivní plánování nových útoků, ale zastavili jsme ho nadobro. Washingtonští demokraté stejně jako bláznivý Bernie Sanders a nervózní Nancy Pelosi se postavili proti naší akci na záchranu amerických životů. Proti. Znáte bomby u silnice, o kterých víte, že zranily tolik našich lidí i dalších? Nohy, ruce, všechno pryč. Žádné nohy, žádné ruce. Sulejmání tohle miloval. To byla jeho oblíbená zbraň. Neměli jsme ho rádi. A už je pryč,“ chlubil se dále Trump zabitím íránského nejvyššího velitele revolučních gard.

Trump slíbil, že tento rok opět vyhraje americký parlament a udrží senát i Bílý dům. Američtí občané už jsou prý z demokratů znechucení. Prezident dále spílal demokratům do socialistů. A pochlubil se poslancem z New Jersey, který od demokratů přešel k republikánům. Republikány obecně Donald Trump před davem vychvaloval a opět citoval statistiky, podle kterých údajně chudší Američané za jeho vlády bohatnou rychleji než ti nejbohatší a 10 milionů lidí už nepobírá sociální dávky.

Zaměřil se i na energetickou soběstačnost. „Skoncovali jsme s válkou proti americké energii. Spojené státy jsou teď největším světovým producentem ropy a zemního plynu. Už nepotřebujeme brát energii odjinud. To je tak skvělé. Co se odehrálo za tři roky okolo energie, je neuvěřitelné, ale extrémní liberálové ve Washingtonu chtějí utnout americkou energii, a to i skrz Nový zelený úděl,“ řekl prezident. „Zavřete továrny. Zbavte se krav. Tady ve Wildwoodu asi moc krav nemáte, ale jestli jo, tak pryč s nimi,“ prezentoval program na ochranu životního prostředí, který někteří demokraté zastávají, a dodal, že nikdy neobětuje americkou energetickou soběstačnost.

Nemohlo nedojít na migraci, která je v USA také žhavým tématem. Trump se obul do měst, která nespolupracují s ICE (Úřad pro migraci a cla) a nezadržují ty, které ICE nahlásí jako ilegální přistěhovalce. A citoval příklady, jak ti, které města nezadržela, pak páchali další zločiny, i vraždy. A následovala chvála úřadu za to, že Američany chrání tím, že chytá a deportuje členy mexických a dalších jihoamerických gangů. Také poděkoval za spolupráci mexickému prezidentovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…