Zbabělá politika Sobotky. Už i Babiš se od něj distancuje, připomíná komentátor Pečinka

26.08.2016 13:25

Nad právě proběhlou návštěvou Angely Merkelové v ČR se na webu Zprávy.e15.cz zamýšlí komentátor Bohumil Pečinka.

Zbabělá politika Sobotky. Už i Babiš se od něj distancuje, připomíná komentátor Pečinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Poukazuje na to, že premiér Sobotka vytvářel ve vztahu k migraci vlastní politiku a duo Zeman–Babiš zase svou a navzájem spolu moc nemluvili. O to větším překvapením bylo, když premiér Sobotka tentokrát Babiše na vládu kvůli jednání s Angelou Merkelovou pozval. Ministr financí však odmítl a dal tím jasně najevo svůj distanc od Sobotkovy pozice. Důvodem podle Pečinky je to, že Babiš se nechtěl nechat zatáhnout do premiérovy neurčité politiky ve vztahu k povinným kvótám na rozdělování uprchlíků po Evropě. Naopak chtěl být viděn po boku někoho, kdo je znám svým nekompromisním postojem.

Celý text je ZDE

Pečinka také upozornil na jeden z transparentů, který kancléřku u nás „vítal“: „Paní Merkelová, žádný diktát, jinak czexit.“ Právě to je podle Pečinky skutečný a jediný smysl cesty německé kancléřky na východ – osobně zjistit, nakolik jsou postoje vlád zemí střední a východní Evropy konzistentní a jestli nehrozí takříkajíc „britský scénář“, který by mohl skončit nějakými těmi exity.

Cesta Merkelové má vyvrcholit v polovině září během bratislavského summitu EU, kde bude kancléřka chtít dát definitivní podobu řešení imigrační krize. „Nebude to však Česko, kdo se stane mluvčím protiimigračních sil. Tuto roli už obsadili vůdci Slovenska, Maďarska a Polska. Opět to bude tak trochu o nás bez nás. Příčinou však nebude žádný bruselský diktát, ale česká pasivita a zbabělost říci, ‚tady jsme a tady stojíme‘,“ uvedl Pečinka s tím, že návštěva Angely Merkelové na tom nic nezměnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…