Zdechovský: Miloš Zeman se zbláznil

19.05.2021 9:17

Miloš Zeman se omluvil srbskému národu za to, že v roce 1999 umožnil nad Českem přelet letadel NATO, která posléze bombardovala srbské cíle. Podle lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského slova, která Zeman zvolil, ukazují, že se Miloš Zeman asi zbláznil.

Zdechovský: Miloš Zeman se zbláznil
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Během návštěvy srbského prezidenta Aleksandara Vučiće v Praze Zeman ocenil, že Srbové podpořili Československo v letech 1938 a 1968 a omluvil se. „A my jsme se mu odvděčili bombardováním. Právě proto bych při této příležitosti chtěl za svoji osobu se omluvit za bombardování tehdejší Jugoslávie,“ uvedl.

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) poznamenal, že se Zeman zbláznil. Kroutil hlavou nad tím, že by Česko bombardovalo zbytkové soustátí po socialistické Jugoslávii.

„Můžete mi někdy někdo sdělit, kdy jsme tu Jugoslávii bombardovali? Pan prezident už se asi zbláznil...“ napsal Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Exministr průmyslu a obchodu za ČSSD Jan Mládek Zdechovském sdělil, že blábolí.

„Co to blabolíte? Jako NATO jsme bombardovali a členská země musela dát souhlas. Jste si nevšiml našeho členství v NATO?“ zeptal se.

Zeman a Srbsko

Svazová republika Jugoslávie byla federací Černé Hory a Srbska, která vznikla na zbytku území Jugoslávie (SFRJ) 27. dubna 1992 po odtržení Slovinska, Chorvatska, Makedonie a Bosny a Hercegoviny a přijetí nové ústavy. Svazová republika se definitivně rozpadla v létě 2006, kdy Černá Hora vyhlásila nezávislost. V roce 1999 zde NATO provedlo operaci, aby zastavilo násilnosti mezi Srby a kosovskými Albánci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…