Zdeňka po té masáži chápu, uvedl Hašek. Škromachova rezignace potěšila i Sobotku

07.11.2013 23:07

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vítá rozhodnutí Zdeňka Škromacha rezignovat na svou funkci místopředsedy strany. Věří, že tento krok přispěje ke sjednocení strany a ke zklidnění vnitřní situace tak, aby se ČSSD mohla co nejdříve vrátit k vyjednávání o nové vládě.

Zdeňka po té masáži chápu, uvedl Hašek. Škromachova rezignace potěšila i Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotka tak považuje Škromachovu rezignaci za adekvátní reakci na velkou nespokojenost, kterou vůči jeho chování po volbách projevili sympatizanti, členové a regionální organizace ČSSD.

Hašek: Škromacha si vážím

První místopředseda Michal Hašek projevil pro Škromachův krok pochopení. "Chápu po té obrovské masáži Zdeňkovu rezignaci, vážím si ho jako člověka i jeho zájmu o zklidnění situace v ČSSD," nechal se slyšet. On sám svůj další postup oznámí v pátek ráno na tiskové konferenci.

Sobotku podpořily v posledních dnech všechny krajské organizace. Většina z nich vyzvala účastníky povolební schůzky v Lánech k vyvození osobní odpovědnosti, některé i k rezignaci. Sobotku v čele ČSSD podpořili i sociální demokraté na jižní Moravě, tedy v domovské organizaci nejen Sobotky a Haška, ale i šéfa poslaneckého klubu ČSSD Tejce a Škromacha. Spor by měl v neděli rozhodnout ústřední výkonný výbor ČSSD.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…