Zděšená Němcová: Odstup, Vondráčku. Občané musí mít ke sněmovně úctu

07.03.2019 12:08

„Kauza“ hudebního vystoupení Radka Vondráčka v Poslanecké sněmovně pokračuje. Do věci se vložila Miroslava Němcová z ODS, která požaduje Vondráčkovu rezignaci. Vyjádření dřívější šéfky dolní parlamentní komory na svém facebooku zveřejnili občanští demokraté.

Zděšená Němcová: Odstup, Vondráčku. Občané musí mít ke sněmovně úctu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

Český novinářský svět na sociálních sítích od čtvrtečního rána žije „kauzou“, s níž přišel portál Seznam Zprávy. Na základě téměř dva roky starých fotografií publikoval reportáž o tom, že nynější šéf Sněmovny v říjnu 2017 na řídícím pultíku zahrál na kytaru.

Anketa

Vítáte návrat Ivana Langera na scénu, byť jen regionální?

3%
94%
hlasovalo: 11245 lidí

Na sociálních sítích se do Radka Vondráčka pustily „známé firmy“ českého novinářského světa. Šéfa Poslanecké sněmovny zkritizovala moderátorka pořadu 168 Nora Fridrichová, komentátoři Michael Romancov, Alexandr Mitrofanov a další.

Teď přišlo silné politické prohlášení od někdejší Vondráčkovy předchůdkyně Miroslavy Němcová. Zasloužilá občanská demokratka vyzývá Vondáčka přímo k rezignaci na nejvyšší sněmovní funkci.

„Jedinou možnou reakcí na projev neúcty Sněmovně je rezignace předsedy Vondráčka,“ uvedla Němcová v reakci, kterou zveřejnila ODS na sociálních sítích.

Zveřejněné fotografie jsou podle Němcové projevem neúcty k historickému a památkově chráněnému prostoru, kde se odehrávaly mimořádné události naší historie. „Fotografie a následná reakce předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka ilustrují aroganci, zpupnost a nepochopení povinností jednoho z nejvyšších ústavních představitelů naší země. Sněmovna není Lucerna a pořádání mejdanů v jednacím sále je ostudné a neomluvitelné,“ míní politička.

„Jako předsedkyně Sněmovny jsem měla možnost navštívit mnoho parlamentů jiných zemí a všude jsou tyto prostory považovány za mimořádné, požívají úcty občanů jako symboly státnosti a zejména historické objekty jsou mimořádně památkově chráněny. Neznám zemi, kde by něco podobného bylo možné. Jedinou možnou reakcí je rezignace předsedy Sněmovny na svou funkci,“ dodala Miroslava Němcová.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…