Zděšení. Jako rok 1948. Piráti vybudili už i poslance ODS

13.11.2022 18:41 | Ze sítí

Posvítíme si na kolaboranty a špiony. To je moto, které je k vidění na fotografii pirátského poslance Jakuba Michálka. Je hojně sdíleno na sociálních sítích, a tak si jej všiml i europoslanec Jan Zahradil (ODS) a také následně někdejší poslanec za ČSSD Michal Hašek.

Zděšení. Jako rok 1948. Piráti vybudili už i poslance ODS
Foto: Repro ČT
Popisek: Šéf poslaneckého klubu Pirátské strany, Jakub Michálek

„Piráti už jedou pure padesátky. A nejsou v tom bohužel sami. Samozřejmě o tom, kdo je ‚špion‘ a ‚kolaborant‘, rozhodnou vybrané neziskovky, lovci ‚protizápadních narativů‘ z řad státní byrokracie nebo mediální tykadla, napojená na některé ‚silové složky‘,“ poznamenal europoslanec Jan Zahradil (ODS).

„Tomuto svazáckému vyšilování je třeba se nejen po zásluze pošklebovat, ale začít se proti němu s oporou platné legislativy aktivně stavět. Protože ještě je čas to zastavit. Jinak to sklouzne do nesnesitelné atmosféry stihomamu, špiclování, udávání a skandalizací. Pokud jde o Piráty, je pozoruhodné, jak se z původně volnomyšlenkářské party internetových anarchistů časem vytvořila nesnášenlivá revoluční kohorta ideologicky zaťatých regulovčíků, kádrováků a slídilů,“ dodal Zahradil.

„Není co dodat, podepisuji slova Jana Zahradila. Novodobý pirátský svazák, jehož vrcholným veřejným číslem bylo pomočení spřátelené ambasády na Malé Straně v podroušeném stavu, nám chce dělat světlonoše a osvětlovače ‚kolaborantů a špionů‘. Chybějí už jen samozvanci a ztroskotanci jak z Ruďasu, akční výbory jako v únoru 1948 a vyvrcholit může mládežník třeba zákonem na ochranu republiky jako Klema v zákoně 231/1948 Sb. Podle něj už se potom i věšelo ‚jménem republiky‘,“ poznamenal Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…