Zděšení u Jana Čulíka: Trumpův zeť se snažil zastavit podporu pro Palestince a ti by hladověli

04.08.2018 19:16

Zeť Donalda Trumpa, jenž je zároveň jeho poradcem, Jared Kushner, se podle webu ForeignPolicy.com snaží zlikvidovat potravinovou pomoc pro miliony Palestinců. Překlad textu přinesl server Britské listy.

Zděšení u Jana Čulíka: Trumpův zeť se snažil zastavit podporu pro Palestince a ti by hladověli
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Kushner se prý snaží zničit úřad OSN, který životně důležité služby a potraviny poskytuje už desetiletí milionům palestinských uprchlíků. Jeho inicativou by mělo být odebrání statusu uprchlíka těmto Palestincům. Tím by se tak zlikvidoval problém palestinských uprchlíků při jednání mezi Izraelem a Palestinci. 

Původní text ZDE.

„Je nutné zahájit poctivé a upřímné úsilí zlikvidovat UNRWA (Úřadu OSN pro pomoc a práci pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě),“ píše podle všeho Kushner v e-mailu z 11. ledna 2018. 

UNRWA je spolufinancován od roku 1949 Spojenými státy. Palestinci vyhnaní z domovů tak získávají pomoc, předchozí vlády tento úřad považovaly za důležitý. „Mnoho stoupenců Izraele v USA však považuje UNRWA za součást mezinárodní infrastruktury, která udržuje otázku palestinských uprchlíků aktuální a dává naději vyhnaným Palestincům, že se někdy budou moci vrátit domů – což Izrael naprosto odmítá,“ dodávají Britské listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…