Že ČT nadržovala TOP 09? Marek Wollner vrací úder

29.03.2018 7:20

Dramaturg a reportér pořadu Reportéři ČT Marek Wollner kroutí hlavou nad tím, kdo se to snaží dostat do Rady Českého rozhlasu. Členem Rady by se rád stal Jan Křeček, muž, který sepsal studii, podle které Česká televize údajně nadržovala TOP 09. Wollner o Křečkovi napsal pár řádek. Přesvědčte se sami.

Že ČT nadržovala TOP 09? Marek Wollner vrací úder
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Když v roce 1999 Václav Havel podepisoval listiny, které stvrzovaly vstup České republiky do NATO, slavnostní akt narušil Jan Křeček, tehdy pětadvacetiletý mladý muž, který jako novinář aktu přihlížel. Při podpisu začal pískat a demonstrativně zapálil malou kartičku s nápisem NATO. Byl vyveden z Hradu.

Dnes Křeček vyučuje na Fakultě sociálních věd UK, na Katedře mediálních studií. Je autorem studie, ve které se lze dočíst, že veřejnoprávní Česká televize údajně nadržovala politické straně TOP 09. Teď by se podle všeho rád stal členem Rady Českého rozhlasu. To nenechává v klidu dramaturga a reportéra pořadu Reportéři ČT Marka Wollnera. Na sociální síti Facebook se k tomu rozhodl napsat pár řádek.

„Když pískal na Havla kvůli našemu přijetí do NATO, říkal jsem si, že je to klukovina, kterou je nutné přejít s úsměvem. Když vypracoval analýzu na základě blbých kritérií, že ČT nadržuje TOP 09, říkal jsem si, že je to prostě zmatenec, který by si napřed měl zamést před svým anarcho-komunistickým prahem. Ale když teď čtu, že se cpe do Rady ČRo, říkám si: mladí revolucionáři, staří hofráti. A to je přitom Jan Křeček ještě pořád docela mladej. Ale učí se rychle, to je fakt. Ono je taky od koho, podívejte, kam to dotáhl takový Petr Žantovský,“ napsal Wollner s odkazem na mediálního analytika Petra Žantovského, který se stal členem Rady ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…