Že Clintonová prohrála volby jen kvůli Rusům? To je hodně velký nesmysl, kroutí hlavou komentátor

07.01.2017 18:07

Americké bezpečnostní složky tvrdí, že ruské kybernetické útoky ovlivnily volby. Teoreticky by se dalo říct, že Rusové zařídili prohru Hillary Clintonové a výhru Donalda Trumpa. Podle Viliama Bucherta je to nesmyslná sci-fi. V komentáři pro server Reflex.cz vysvětluje proč. Současně varuje, že pro samou Hillary Clintonovou nevidíme jedno opravdu velké nebezpečí...

Že Clintonová prohrála volby jen kvůli Rusům? To je hodně velký nesmysl, kroutí hlavou komentátor
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Americké bezpečnostní složky zveřejnily část zprávy na téma: ruské hackerské útoky v USA. První slabinou je, že zprávu nezveřejnily celou. Z celkem 50 stránek je veřejnosti přístupných jen 14, takže se toho vlastně stejně moc nedozvíme. Ve volně přístupné části se píše, že Rusové útočili na Hillary, když se zdálo, že vyhraje. Ale kdyby předvolební průzkumy přály Donaldu Trumpovi, mohli Rusové poškodit i jeho. Ve zprávě se totiž tvrdí, že byli napadeni jak demokraté, tak republikáni.

Rozhodně prý nelze tvrdit, že Clintonová prohrála volby kvůli Rusům. „Jako sci-fi dobré, jako popis reálných pohybů na americké volební, politické, ekonomické a sociální scéně, které ve skutečnosti vedly ke zvolení Trumpa, přitažené za vlasy... Tvrdit ale, že Clintonové prohráli (a Trumpovi vyhráli) volby Rusové, je nesmysl. Prohrála si je Clintonová sama svojí nepředstíranou nadřazeností a neschopností oslovit celé vrstvy voličů. Vyhrát jí to měla elita z měst, nestalo se. Dále Hispánci, nestalo se. Nepřidali se tolik ani Afroameričané, a dokonce ani ženy, o kterých se to také tvrdilo. Za to všechno asi mohou ruští hackeři…,“ napsal Buchert.

Celý komentář naleznete zde.

To však nemění nic na tom, že k hackerským útokům opravdu došlo, dochází a docházet bude. Naše civilizace je přitom stále víc závislá na technologiích. Řada lidí se bez mobilního telefonu cítí jako bez ruky. Na moderních technologiích stojí naše obranné systémy i energetické sítě a právě toho hackeři využívají. Právě to nás podle komentátora osudově ohrožuje. Stejně nebezpečný byl údajně i krok Edwarda Snowdena, který světu odhalil práci Národní bezpečnostní agentury (NSA). A zatímco před ruskými hackery západní média varovala, Snowdenův čin řada z nich nesmyslně oslavovala, upozornil Buchert.

„Že se Rusko, Čína a další státy snažily nějak ovlivnit, třeba i kybernetickými útoky, americké prezidentské volby, bylo očekávané a překvapením by byl spíše opak. To samé se bude opakovat letos ve Francii či v Německu. Něco podobného ale dělá jinde i Amerika a další západní země. Je to součást dnešního politického a velmocenského boje,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…