Že by Parkanovou nevydali? To si neumím představit, odmítá Ondráčka

09.07.2012 19:28

Podle Davida Ondráčky by bylo neuvěřitelné, kdyby v úterý poslanci nevydali ke stíhání Vlastu Parkanovou. Ať to ale skončí tak či onak, stejně to nebude dobré pro TOP 09. Vystupování svého místopředsedy Miroslava Kalouska a další výroky svých členů prý bude jen těžko vysvětlovat voličům.

Že by Parkanovou nevydali? To si neumím představit, odmítá Ondráčka
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Šéf Transparency International David Ondráčka v pořadu Hyde Park

„Ministr Kalousek úplně vypadl z role a překročil všechny čáry, co si mohl dovolit,“ hodnotí jeho výroky ohledně vydání Vlasty Parkanové David Ondráčka. Podle něj má snad nějaké zatmění. „Nešlo jen o vyhrožování vyšetřovateli, ale i mediální výroky,“ dodal v Impulsech Václava Moravce.

Měl by tedy premiér Petr Nečas odvolat ministra financí? „Jenom to ukazuje, že premiér tuto pravomoc nyní reálně nemá,“ míní Ondráčka. „Troufne si i na svoje, ale netroufne si na koaličního partnera,“ poukázal na odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Poslanci mají udělat jednoduchou věc. Vydat Parkanovou

Pro TOP 09 bude prý bránění Parkanové leda smrtící. „Těžko bude voličům vysvětlovat, že toto dělala ne proto, aby si uchránila vlastní kůži,“ prohlásil v pořadu. Pokud by v úterý bývalá ministryně nakonec nebyla vydána, bylo by to prý až neuvěřitelné. „Neumím si to ani představit v této chvíli,“ odmítl Ondráčka. „V úterý se nerozhoduje o vině, mají učinit jen to jednoduché, co mají. A to poslankyni Parkanovou vydat.“

Ondráčka hodnotí pozitivně, že se kvůli podobným kauzám zapojuje do politiky čím dál více obyčejných lidí. Už jim prý přestává být tolik jedno. „Předtím měli lidé větší pocit beznaděje a neměli chuť se zapojit,“ míní ředitel Transparency International. „Lidé si říkají ano, jdu do toho, chci něco změnit,“ poukázal na vzrůstající počet nezávislých kandidátů na politické funkce.

Ondráčka nyní vyhlíží například první kroky nového ministra spravedlnosti Pavla Blažka a dořešení kauzy Dopravního podniku Praha (DPP). Jmenování Blažka zatím příliš nehodnotí. „Je pravda, že některé jeho první výroky nebyly úplně šťastné,“ připustil a jmenoval označení vrchního státního zástupce jako ministrova podřízeného.

Kvůli financování DPP se sešel s primátorem Bohuslavem Svobodou. „To, co se v tom dopravním podniku dělo, to nemá v ČR obdoby,“ vyprávěl v pořadu. „To je to tak velký tunel?“ zeptal se ho moderátor Václav Moravec. „Myslím si, že ano,“ odpověděl Ondráčka. „Když pak slyšíte ty zprávy, že nejsou peníze na nové tramvaje nebo různé opravy, tak je jasné, proč nejsou. Protože byly ukradeny,“ uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…