Že nesmíme zavírat uprchlíky? To je buzerace, soudí Jana Černochová

06.08.2015 9:51

Verdikt ústeckého krajského soudu, podle kterého naše policie nesmí zavírat běžence do uprchlických táborů, protože v české právní úpravě není ošetřeno, co představuje pojem nebezpečí útěku z jednoho unijního předpisu, rozezlil poslankyni za ODS a starostku Prahy 2 Janu Černochovou. Dle ní to není nic jiného než byrokratická buzerace hlupců.

Že nesmíme zavírat uprchlíky? To je buzerace, soudí Jana Černochová
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

„Na nádražích by měli od zítřka mávat na perónech a do vlaků dodávat svačiny na další cestu, tak to Evropa chce, tak si to podle Dublinu přeje. Absurdní verdikt soudu popírající celý systém státu! Co jiného by asi tak u ilegálních migrantů, bez dokladů, zdravotních prohlídek, nejasného občanství atd. mělo následovat než detence a prověřování jednotlivých osob?“ nechápe Černochová.

Poslankyně připomíná, že když jsme rozhodovali o vstupu do Evropské unie, jako jeden z přesvědčovacích argumentů, proč tak učinit, byl volný pohyb občanů členských států. „Tak teď si to můžeme tak maximálně zarámovat, protože to evidentně platí pro všechny občany planety Země,“ říká k tomu politička.

Ji samotnou zaráží, že vojáci, kteří se vrací z misí, jsou přímo z letiště odváženi do detence, kde se podrobují důkladným zdravotním testům. „Chlapa s podezřením na ptačí chřipku smíme na základě zákona o zdraví lidu zadržet a „imigranta“, o kterém vůbec, ale vůbec nic nevíme, ne? Netvrdím, že v detenci mají být týdny nebo měsíce, ale každý stát musí mít nikým nezpochybňované právo každého, kdo na jeho území ilegálně vstoupí, prostě důkladně prověřit!!! Má to dělat ve stanovém městečku bez režimu a bez jistoty, že druhý den tam ten člověk bude? To se mi snad zdá...“ zuří Černochová.

Celý komentář Jany Černochové z Facebooku:

"Nebezpečí útěku" je podle mého názoru dostatečně definovaným pojmem pro nebezpečí útěku. Co se po nás chce, abychom taxativně vyjmenovávali jestli skrze plot, tunel, římsu? Nic jiného než byrokratická buzerace hlupců. Je mi líto marné práce příslušníků bezpečnostní sborů, kteří už týdny nespí, snáší nadávky ze všech stran a snaží se dělat svojí práci. Evidentně marně. Na nádražích by měli od zítřka mávat na perónech a do vlaků dodávat svačiny na další cestu, tak to Evropa chce, tak si to podle Dublinu přeje. Absurdní verdikt soudu, popírající celý systém státu! Co jiného by asi tak u ilegálních migrantů, bez dokladů, zdravotních prohlídek, nejasného občanství etc, mělo následovat než detence a prověřování jednotlivých osob? Trhákem přemlouvání čechů při vstupu do EU byl volný pohyb osob občanů členských států, tak teď si to můžeme tak maximálně zarámovat, protože to evidentně platí pro všechny občany planety Země. Ne, nepovezu se na laciné vlně názvosloví nebezpečných nemocí, ani nebudu argumetovat tím, jak vláda slibovala, že zpravodajské služby každého důkladně prověří. Jenom si nemůžu nevzpomenout na to, co jsem za lékařské vyšetření a očkování musela absovovat já, než jsem mohla nasednout do letadla směr Afghanistán, nebo Mali. Nemluvě o vojácích na misích, kteří jsou odváženi, při návratu, přímo z letiště, do "detence" zvané Těchonín, kde se podrobují důkladným zdravotním testům. Chlapa s podezřením na ptačí chřipku smíme na základě zákona o zdraví lidu zadržet a "imiganta" o kterém vůbec, ale vůbec nic nevíme ne? Netvrdím, že v detenci mají být týdny, nebo měsíce, ale každý stát musí mít nikým nezpochybňované právo každého, kdo na jeho území ilegálné vstoupí, prostě důkladně prověřit!!! Má to dělat ve stanovém městečku bez režimu a bez jistoty, že druhý den tam ten člověk bude? To se mi snad zdá.....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…