Ze summitu G20 unikla omylem osobní data Obamy nebo Merkelové

30.03.2015 21:30

Ze summitu zemí G20 v australském Brisbane loni v listopadu unikla omylem osobní data hlav států a vlád, které se setkání zúčastnily. Byly mezi nimi i osobní údaje amerického prezidenta Baracka Obamy či německé kancléřky Angely Merkelové, informoval britský tisk.

Ze summitu G20 unikla omylem osobní data Obamy nebo Merkelové
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Pracovník australského přistěhovaleckého úřadu, který eviduje osoby přijíždějící do země, omylem přeposlal údaje s daty narození, čísly pasů a vízovými povoleními politiků organizátorům asijského mistrovství ve fotbalu. Na chybu se přišlo do deseti minut a obě strany příslušnou e-mailovou zprávu po vzájemném upozornění smazaly ze svých elektronických poštovních schránek.

Australský úřad selhání lidského faktoru v tomto případě nijak zvlášť neřešil a ani o incidentu neinformoval dotyčné státníky. "Prozrazené" osobní údaje prý totiž jsou i beztak dohledatelné po internetu vzhledem k veřejné známosti dotyčných osob, uvedl australský zdroj.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…