Zelenskyj: Bachmut udržíme. Rusům ničíme muniční sklady

19.12.2022 7:27 | Ze sítí

Zelenskyj přislíbil svým spoluobčanům, že Ukrajinci udrží svůj Bachmut. I když je toto město prakticky srovnané se zemí. Vedle toho poslal vzkaz do Běloruska a promluvil o mistrovství světa ve fotbale v Kataru, které v neděli skončilo. Oznámil, že chystá svolání mírového summitu.

Zelenskyj: Bachmut udržíme. Rusům ničíme muniční sklady
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. Slíbil jim, že navzdory neutuchajícím ruským útokům ukrajinští vojáci udrží Bachmut. Udrží město, kde probíhají nejtvrdší boje a které Rusové už prakticky srovnali se zemí.

„Město udržíme, i když okupanti dělají vše pro to, aby tam nezůstala ani jedna nepoškozená zeď. Záporožská oblast, Chersonská oblast, jih obecně - postupně snižujeme potenciál okupantů. Odečítáme jim muniční sklady, logistiku ruské armády. Protivzdušná obrana je stálou prioritou štábu, a to ještě jednou zdůrazňuji...,“ pravil ukrajinský prezident.

Poté znovu požádal partnery Ukrajiny ze svobodného světa, aby Ukrajině poskytli prostředky protivzdušné obrany, protože až jich Ukrajina bude mít dost, pochopí Rusko, že už je mu raketový teror proti Ukrajincům k ničemu a bude muset změnit svůj přístup k této válce.

„Ve štábu se také podrobně diskutovalo o hranicích. Ochrana hranic s Ruskem i Běloruskem je rovněž stálou prioritou. Připravujeme se na všechny možné scénáře obrany. Ať už se Minsk přikloní k čemukoli, nepomůže mu to stejně jako jakýkoli jiný chorý nápad v této válce proti Ukrajině a Ukrajincům,“ zdůraznil Zelenskyj.

Oznámil, že se postupně daří obnovovat dodávky energií milionům Ukrajinců, konkrétně 9 milionům Ukrajinců.

„Děkuji všem, kteří tyto opravy provádějí za každého počasí a nepřetržitě! Děkuji každému z našich partnerů, kteří nám pomáhají s vybavením! Děkuji také ukrajinským podnikatelům - všem, kteří proměňují své obchody, kavárny, podniky v nové Body neporazitelnosti,“ uvedl Zelenskyj.

Oznámil též, že na neděli měl připravený malý projev před finálovým zápasem mistrovství světa ve fotbale, které se v Kataru završilo vítězstvím Argentiny nad Francií na penalty. Ukrajinský prezident zdůraznil, že v časech míru dostanou hráči na hřišti maximálně červenou kartu. V časech války však po trávě teče krev.

„I když FIFA zablokovala promítání tohoto proslovu na stadionu před finálovým zápasem v Kataru, svět naši výzvu přesto vyslyšel. Naši fotbalisté sdíleli video... Jarmolenko a celý národní tým Ukrajiny, Ševčenko, Šovkovskij, Modrić, Srna, Guardiola, Raţ a mnoho, mnoho dalších skvělých hráčů. Děkuji všem! Podpořily ho partnerské státy. Šíří ji tisíce světových médií,“ pravil Zelenskyj.

Svým spoluobčanům též sdělil, že již teď v zimě chystá svolání mírového summitu a vyjádřil naději, že ho v jeho konání podpoří i lídři svobodného světa. Podpoří ho v realizaci ukrajinského desetibodového mírového plánu.

„Bojujeme společně za Ukrajinu, za hodnoty, které spojují Evropu a demokratický svět, za globální hodnotu života. Za vše, co se Rusko snaží zničit. Není to snadné, je to těžké, ale jsem si jistý: společně to zvládneme a ruská agrese selže. A to tak, aby se všichni ostatní potenciální agresoři světa neodvážili opakovat to, co dělá rusismus. Sláva každému z našich bojovníků! Vděčnost každému, kdo pracuje pro vítězství a kdo pomáhá! Všechno zvládneme, všechno překonáme,“ ujistil všechny Zelenskyj.

Nakonec zmínil ještě jednu věc. Všem židům žijícím na Ukrajině popřál radostné prožití Chanuky.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zelenský , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 19.12.2022 8:55:53
Včera ti jeho náckové ostřelovali největší nemocnici v Doněcku, tak jsem zvědavý na to až zase bude kvičet do světa, až Rusko jako odpověď, mu pošle na Kyjev nějaké drony.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…