Zelenskyj: Buďte tvrdí. Jen tak přečkáte zimu

05.12.2022 8:14 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj žádal svůj lid, aby byl ještě tvrdší, ještě odolnější, než byl dosud. Jen tak může přečkat zimu. Zelenskyj zdůraznil, že ji Ukrajinci přečkají, protože mají na své straně jednu výhodu, kterou Rusové nemají.

Zelenskyj: Buďte tvrdí. Jen tak přečkáte zimu
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým spoluobčanům opakovaně sdělil, že jsou nezdolní, ale v projevu z noci z neděle na pondělí oznámil, že teď budou muset být ještě odolnější, protože nastala zima. Ale i na zimu je třeba se dívat jako na období, kdy každý uplynulý den znamená, že je Ukrajina blíž k vítězství.

Varoval, že Rusové budou chtít využít zimu proti Ukrajincům jako zbraň, ale podle Zelenského jim to nevyjde.

„Rusko má stále rakety a převahu v dělostřelectvu. Ano, ale my máme něco, co okupant nemá a mít nebude. Bráníme svůj domov, a to nám dává tu nejsilnější možnou motivaci. Bojujeme za svobodu, a to vždy znásobí jakoukoli sílu. Bráníme pravdu, a to staví bok po boku svobodný svět s Ukrajinou,“ pravil Zelenskyj s tím, že viděl lidi šťastné z toho, že se ukrajinská vlajka vrací do jejich měst a vesnic a to ho prý utvrzuje v přesvědčení, že na návrat ukrajinské vlajky čekají i tam, kde dosud sedí ruští okupanti.

„Abychom přečkali tuto zimu, musíme si pomáhat více než kdy jindy a ještě více se o sebe starat. A neptejte se prosím, zda a jak můžete pomoci. Prostě pomozte, když vidíte, že můžete. Abychom tuto zimu přečkali, musíme být ještě odolnější a ještě jednotnější než kdy jindy. Nesmí docházet k vnitřním konfliktům a sporům, které nás všechny mohou oslabit, i když si někdo tam venku myslí, že ho to nějak osobně posílí. Potřebujeme více součinnosti než kdy jindy. Celá Ukrajina se musí stát jedním velkým bodem neporazitelnosti a pracovat každý den, pracovat každou noc. Stát, podnikatelé, lidé - my všichni, Ukrajinci, všichni společně,“ zdůraznil Zelenskyj.

Ukrajinský prezident má za to, že na podzim se udělalo hodně pro to, aby Ukrajina osvobodila velkou část svého území a aby ruští okupanti prohráli. A je třeba udělat vše pro to, aby toto bylo možné říct i o zimě, až přijde jaro. Tak to vidí Volodymyr Zelenskyj, podle kterého je teď úkolem ukrajinských lidí, včetně politiků, udělat vše pro podporu armády. Sehnat vybavení a tak podobně.

„Naše obranné síly pevně drží pozice i na těch nejobtížnějších směrech. Kolikrát už okupanti plánovali obsadit celý Donbas, být v Bachmutu.... Kolikrát už ohlásili nové termíny svého postupu, svých vítězství... Naši kluci jsou opravdoví hrdinové,“ poděkoval vojákům.  

A přidal tradiční rozloučení „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…