Zelenskyj: Tuto válku vyhrajeme. Děláme pro to všechno

15.03.2023 7:41 | Ze sítí

Stáhnou se Ukrajinci z Bachmutu, nebo budou o toto město bojovat dál? Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj popsal, jak to bude. Prozradil také, že vyznamenal víc než 360 dobrovolníků, kteří dělají vše pro to, aby Ukrajina zůstala jednotná, aby odolala ruské agresi a aby nakonec zvítězila. Poděkoval také novinářům, mimo jiné novinářům americké Fox News.

Zelenskyj: Tuto válku vyhrajeme. Děláme pro to všechno
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke světu i ke svým spoluobčanům.

„Dnešní den byl plný emocí. Měl jsem tu čest předat státní vyznamenání našim bojovníkům a rodinám našich bojovníků u příležitosti Dne ukrajinského dobrovolníka. Matce Hrdiny Ukrajiny Oleksandra Matsievského. Otci a manželce Hrdiny Ukrajiny Tarase Bobanycha. Mužům a ženám, kteří brání naši zemi a staví se za ni na výzvu čistého ukrajinského srdce. Dnešními dekrety bylo vyznamenáno 363 ukrajinských dobrovolníků, z toho 47 posmrtně,“ oznámil Zelenskyj s tím, že síla ukrajinské armády se opírá o tisíce dobrovolníků, kteří pomáhají zraněným, dodávají na frontu zásoby a dělají mnoho dalších věcí.

„A síla Ukrajinců a státu jako celku je založena na tom, že se z Ukrajinců v rozhodující chvíli stávají bojovníci – neztrácejí pevnou půdu pod nohama, bojují, nehledají, co jim nepatří, dělají vše pro to, aby získali zpět své. Tuto válku vyhrajeme. Děláme pro to všechno. Vzájemně se podporujeme. Posilujeme stát. Sjednocujeme svět v zájmu našeho vítězství, které vlastně spočívá v činech všech, kdo bojují za Ukrajinu, kdo bojují za naši zemi a za své bratry ve zbrani, kdo dělají všechno pro to, aby nepřítel nedopustil, aby si vzal ani naši zemi, ani ukrajinskou slávu,“ pokračoval Zelenskyj.

Pokud jde o situaci na frontě, podle ukrajinského prezidenta se celé velení armády shodlo, že je třeba posílit jednotky v Bachmutu a dál tu ruským okupantům způsobovat co největší ztráty.

Poté Zelenskyj upozornil na blížící se jednání Rady Evropy na Islandu, kde se sejdou premiéři a prezidenti, aby jednali o situaci a o Rusku jako o agresorovi.

„Dnes jsem také hovořil s panem Murdochem, generálním ředitelem společnosti Fox Corporation a spolupředsedou News Corp, jedné z předních mediálních organizací ve Spojených státech. Před rokem, právě v tento den, se skupina novinářů pracujících pro Fox dostala pod palbu ruské armády v Kyjevské oblasti, v Horence. Pierre Zakrzewski a Oleksandra Kuvšynová byli zabiti a Benjamin Hall byl těžce zraněn. Celkem byly za něco málo přes rok zabity a zraněny desítky pracovníků médií. Vážíme si každého života a na každého z nich vzpomínáme. S úctou k nim, s úctou ke všem, které tato válka připravila o život nebo zdraví, se snažíme přiblížit konec ruské agrese. Abychom přiblížili potrestání teroristického státu. Vyvíjíme veškeré úsilí, abychom přiblížili ukrajinské vítězství,“ zaznělo z úst ukrajinského prezidenta.

Na závěr přidal tradiční zvolání „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…