Zelenskyj: Vyženeme ďábla a vyjde slunce

17.04.2023 7:54 | Ze sítí

Naši drahou vlast okupuje ďábel, ale tak jako vstal Kristus z mrtvých, tak i my ďábla vyženeme ze své půdy darované nám Bohem a nad celou naší zemí opět vyjde slunce. Slunce v podobě modrožluté vlajky svobody. Nad celou Ukrajinu. Takto promluvil ukrajinský prezident Volodmyr Zelenskyj ke svým spoluobčanům u příležitosti pravoslavných Velikonoc.

Zelenskyj: Vyženeme ďábla a vyjde slunce
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil ke svým spoluobčanům i na pravoslavné Velikonoce. Připomněl jim, že 24. února 2022 vtrhla na Ukrajinu děsivá ruská noc, ze které se Ukrajinci skrze vlastní boj pomalu probouzejí.

„Temnota nemohla zastínit našeho ducha, touhu po svobodě, lásku k rodné zemi a připravenost ji bránit. Uchovali jsme si v sobě světlo. Překonali jsme paniku, strach, sváry a hádky. Sjednotili jsme se. Miliony jisker v milionech ukrajinských srdcí se staly jedním velkým ohněm. V tomto ohni se kalily naše síla a neporazitelnost, tento oheň nedovolil zhasnout naší naději a víře, tento oheň viděl celý svět. Sjednotil se kolem něj, postavil se vedle nás,“ zdůraznil Zelenskyj.

Tento plamen podle Zelenského ukazuje úsvit skutečně nezávislé Ukrajiny.

Velikonoce jsou svátkem naděje, naděje, že Kristus vstane z mrtvých. A Ukrajinci by podle Zelenského měli věřit, že uhájí svou zemi proti ruským agresorům.

„V tento den před rokem jsme se všichni modlili, aby Ukrajina vydržela. Dnes – za to, aby Ukrajina zvítězila. Nečekáme a neprosíme, ale vítězíme a toto vítězství sami vytváříme. 417 dní. Ušli jsme již dlouhou cestu. Možná nejtěžší z vrcholů je před námi. Překonáme ho. A společně se setkáme s naším úsvitem. Kdy slunce vyjde nad celou naší zemí. To je modrožlutá vlajka. Určitě bude vztyčena v celé naší Bohem darované zemi. Na všech územích dočasně okupovaných ďábly. Naše vlajka zavlaje na březích Azovského moře a na březích Siverského Doněcku, nad Terikonem a vrcholem Aj-Petri. Slunce bude svítit na jihu, slunce bude svítit na východě a slunce bude svítit na Krymu. Žlutohnědé slunce na klidné modré obloze, a to je světlo spravedlnosti,“ pravil ukrajinský prezident.

„Je to světlo setkání lidí a rodin. Ukrajinci. Všech, kteří jsou nyní na frontě, a všech, kteří jim pomáhají v týlu. Záře úsměvů vítězů a jejich rodin. Záře bojových řádů hrdinů, kteří se vrátí. Záře šťastných očí rodičů, dětí, blízkých, přátel a příbuzných, kteří čekají. To je světlo znovuzrození. Obnova toho, co bylo zničeno a zmrzačeno okupanty. Rekonstrukce naší krásné země, která bude v budoucnu ještě krásnější. Je to světlo opravdovosti a pravdy. Vláda práva a spravedlnosti. Stíhání a potrestání všech, kdo vydávali a vykonávali zločinné příkazy. Všichni, kdo zabíjeli, mučili, loupili, se budou zodpovídat před mezinárodním tribunálem i před Hospodinem. Nebesa vidí naši víru a nezlomnost. Svět vidí naši odvahu a nepřemožitelnost. Nepřítel vidí naši sílu a odhodlání. A proto Ukrajina spatří světlo vítězství.Víra v něj nás všechny spojuje. Vždy, ale zejména dnes. O Velikonocích, které byly pro Ukrajince vždy rodinným svátkem, dnem tepla, naděje a velké jednoty. Válka nemohla vymazat nás, naše hodnoty, naše tradice, naše svátky a to nejdůležitější, co symbolizují,“ pokračoval Zelenskyj.

Poznamenal také, že nejen o Velikonocích prosí Boha, aby usmířil duše všech, kteří položili život za Ukrajinu a každý den prosí Boha, aby chránil životy statečných obránců Ukrajiny.

Tentokrát se neloučil zvoláním „sláva Ukrajině“. Končil tradičním zvoláním pravoslavných Velikonoc „Kristus vstal z mrtvých. Skutečně vstal z mrtvých“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak mu šrublo definitivně., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekli-ďas , 17.04.2023 10:33:55

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…