Zelenskyj poslal vzkaz Rusům: Až vás pošlou na frontu, udělejte toto

16.10.2022 7:20 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil k národu. Prozradil, že Rusové už na Ukrajině ztratili takřka 65 tisíc vojáků, ale jedním dechem doplnil, že ruského prezidenta Vladimira Putina ani 100 tisíc Rusů od pokračování invaze neodradí. Proto poslal občanům Ruska jeden vzkaz. Nahlédněte.

Zelenskyj poslal vzkaz Rusům: Až vás pošlou na frontu, udělejte toto
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Hned v úvodu svého projevu k Ukrajincům prezident poděkoval Spojeným státům za schválení dalšího balíku vojenské pomoci Ukrajině, např. raket do systémů Himmars v hodnotě 725 milionů dolarů. Tyto prostředky jsou podle Zelenského využity k ničení vojenské infrastruktury nepřítele, k ničení skladů zbraní, k ničení velitelství agresorů a tak podobně.

„Celkové ztráty nepřítele v počtu zabitých lidí se blíží 65 000. Tolik občanů Ruska položilo své životy za možnost hrstky lidí v Kremlu ignorovat realitu. A podle toho, jak ruská ‚pohřební operace‘ pokračuje, lze říci, že ani 100 000 mrtvých ruských občanů nepřiměje Kreml k tomu, aby se trochu zamyslel.“

Mír podle ukrajinského prezidenta nastane až tehdy, když Ukrajina ubrání své území, vytlačí z něj všechny ruské teroristy a okupanty a zvítězí. Jen tak se nebude dít, že na Mykolajiv, Záporoží a další města budou dopadat rakety a sebevražedné drony íránské produkce. Ale tyto rakety zatím dopadají a Zelenskyj poděkoval všem, kteří odklízejí trosky, pomáhají zraněným a do zasažených oblastí vracejí např. elektrickou energii. A život se postupně navrací i tam, odkud ukrajinská armáda vytlačila ruské agresory.

„Začali například obnovovat dodávky plynu do Iziumu – prvních 500 rodin ve městě už má opět plyn ve svých domovech. Jen včera bylo na plyn napojeno více než 3 000 domů v Iziumském, Kupjanském, Chuhujevském a Charkovském okrese Charkovské oblasti. Práce probíhají i v dalších směrech. Jsem vděčný všem, kteří vracejí Ukrajincům normální život!“ pravil Zelenskyj.

Pár slov věnoval i situaci na frontě.

„Aktivní operace pokračují v různých oblastech fronty. Velmi složitá situace přetrvává v Doněcké a Luhanské oblasti. Nejobtížnější je stejně jako v předchozích dnech bachmutský směr. Držíme své pozice. Obecně na východě a jihu děláme vše pro to, aby okupanti měli pocit, že nemají žádné vyhlídky. Ať proti nám pošlou bojovat kohokoli, skončí to pro ně jen porážkou,“ konstatoval Zelenskyj.

„Nu a občanům Ruska, kteří se nechtějí účastnit této zločinné války, ale jsou do ní posíláni, znovu připomenu jednu možnost. Všichni, kdo se vzdají do ukrajinského zajetí, si zachrání život. Ten, kdo nadále bojuje v ruské armádě nebo v řadách žoldnéřů, takovou možnost nemá,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Poté se ještě rozloučil.

„Sláva Ukrajině.“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…