Zeman, Američané a Rusko: Nový vývoj. Tajná skupina a hlášení o ,,Milošovi”

19.02.2019 7:11

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček poskytl rozhovor ruské státní agentuře Sputnik. Vymezil se v něm proti neziskovým organizacím, které údajně učí občany vyvolávat nepokoje a svrhnout nežádoucí vlády a prezidenty. Ruská agentura poukázala na to, že americká nezisková organizace RAND Corporation považuje za nebezpečného i českého prezidenta Zemana, protože se netají svými proruskými názory a jako prezident má na společnost vliv.

Zeman, Američané a Rusko: Nový vývoj. Tajná skupina a hlášení o ,,Milošovi”
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček poskytl rozhovor ruskému státem provozovanému serveru Sputnik, kterému prozradil, že proti neziskovým organizacím je třeba bojovat. Vysvětlil jak. Reagoval tak na informace o pražské organizaci Prague Civil Society Centre, která školí na území bývalého SSSR profesionální revolucionáře. Tak to alespoň tvrdí ruský server.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

„Organizace podobného typu existují na Západě i na Východě. Bylo tomu tak v minulosti a bude tomu tak i v budoucnosti,“ prohlásil Ovčáček na otázku serveru. Proti těmto organizacím je podle Ovčáčka třeba se bránit. Bránit se proti ideologiím, které tyto společnosti šíří. Jediný způsob obrany prý spočívá k výchově mladých lidí ke svobodnému myšlení. „Přemýšlivý člověk se nedá tak lehko zmanipulovat PR akcemi neziskovek na sociálních sítích,“ dodal Zemanův mluvčí.

Organizace Prague Civil Society Centre údajně učí občany Arménie, jak vyvolávat občanské nepokoje s cílem svrhnout nežádoucí vlády a prezidenty. Peníze prý organizace získává z USA.

Ruský server zmínil ještě jednu neziskovou organizaci – RAND Corporation – kterou znepokojilo vyjadřování Miloše Zemana. Jeho proruské postoje je prý třeba sledovat, protože je to stále ještě prezident a na českou společnost má vliv.

Nezisková organizace RAND Corporation tvrdí, že jejím posláním je hledat řešení důležitých společenských problémů. Ruský server tvrdí, že skutečným cílem organizace je monitorovat ruské aktivity v jednotlivých zemích. A právě proto je znepokojuje Zeman, který volá po zrušení západních sankcí proti Rusku a na konto ukrajinského Majdanu poznamenal v rozhovoru pro deník Právo, že nešlo o žádnou demokratickou revoluci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…