Zeman, Okamura, blbá hovada a utopené vietnamské děti. Lidovec vystoupil s vážným obviněním a pak se chlubil, kolik nadávek dostal. A Šafrova Hovorková...

05.08.2018 8:04

Komentátorka serveru Forum24.cz Johana Hovorková se tentorkát ve svém článku pozastavila nad nešťastnou událostí, která se stala ve čtvrtek na koupališti Lhota, kde se utopili dva sedmiletí chlapci. Strašné jí přijde na celé věci to, že jejich matkám k jejich záchraně nepomohli lidé, kteří jim pomoci měli, protože se jednalo o Vietnamky. Slavomír Mácha, aktivní člen KDU-ČSL a několikanásobný kandidát do různých funkcí, zase za lhostejný přístup příhlížejících viní například Zemana, Babiše a Okamuru.

Zeman, Okamura, blbá hovada a utopené vietnamské děti. Lidovec vystoupil s vážným obviněním a pak se chlubil, kolik nadávek dostal. A Šafrova Hovorková...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V tržnici SAPA měli Vietnamci uctít své mrtvé modlitbou. Místo toho se však spíše řídili heslem, že obchodování nesmí stát

Podle Hovorkové to, co se zdálo být před pár lety nemožné, se stává realitou. „Vítejte v zemi, kde lidé tykají Vietnamcům. A kde umírají děti,“ zněl titulek jejího článku na serveru Forum24.cz vztahující se na utonutí dvou nezletilých chlapců. České nehorázné chování k cizincům je podle jejích slov bohužel dlouhodobý problém. „Občas se to stalo každému návštěvníkovi vietnamské prodejny. Před vámi stojí nějaký natvrdlý primitiv, který slušnému a uctivému prodavači tyká, jako by se jednalo o nějakého jeho podřízeného. Nebo o dítě,“ připomněla.

Prozradila, že se ji často stává, že když při cestě tramvají nastoupí například muslimka v šátku, tak jí zatrne. Důvodem ale prý není strach z jiného náboženství. „Ale z toho, že mě napadne, že by v té tramvaji mohl být někdo, kdo jí bude nadávat kvůli vlastnímu strachu z islámu, který mu vnutili různí Okamurové a Zemanové,“ upřesnila.

Tohle zlo v lidech, na němž má nepochybně svůj podíl to, jak jsou Češi nedostatečně jazykově vybaveni a prostě a jednoduše mnoho z nich vůbec nezná svět za našimi hranicemi kromě chorvatské pláže, je tématem celospolečenským, tématem politickým, zdůraznila komentátorka.

Podle svědků přítomných u čtvrteční tragédie se prý ženy, které měly nejvíce vietnamským matkám pomáhat v hledání jejich dětí, chovaly k „cizinkám” jako k póvlu, zaznělo doslova. Tykaly jim. „Tohle je tragédie a hanba. Hanba České republiky, v níž někteří lidé zřejmě nepostřehli, že se píše rok 2018. Země, kde vládne lhostejnost,“ dodala znechuceně Hovorková.

Původní zdroj ZDE

Podobného názoru je i Slavomír Mácha, ten se k celé situaci vyjádřil na sociálaní sítí Facebook. Miloš Zeman, Andrej Babiš a Tomio Okamura nemůžou za včerejší smrt dvou dětí na jezeře Lhota, ale nesou obří podíl na selhávání společnosti a hovadnost, která celou tragédii provází, je přesvědčen Mácha. „Velká část veřejnosti považuje výroky a chování těchto politiků za argument, kterým ospravedlňují své neuvěřitelné chování u jezera Lhota. Je mi blivno, nepomoci dětem jen proto, že jsou Vietnamci. Jako učitel si dávám pozor na výrazy, ale ti, kteří jim nepomohli, jsou hovada blbá,“ dodal Mácha.

Ten se na Facebooku vydává za člena parlamentního výboru pro vědu a vzdělávání, ačkoliv není poslancem ani senátorem.

Poté se lidovec z Dobříše podělil i o svou zkušenost, když hovořil v tramvaji anglicky s klientem a domlouval schůzku, za což byl posléze napomenut penzistkou, co si dovoluje v tramvaji mluvit anglicky. „Pomyslel jsem si, že peníze z mých daní na její důchody jí nevadí... Hlavně, ať mne nechá dělat mou práci. Aby mi zbylo i pro mé děti,“ napsal s tím, že tak nějak vypadá situace v Čechách, kdy po vás chce každý peníze, ale nesmíte s klientem hovořit ani v jeho mateřštině.

Za zmíněné facebookové příspěvky se mu prý během pár hodin zaplnil messenger výhružnými zprávami. „Jsem bez pochybnosti slavnou personou. Od 15 hodin 47 výhrůžných a urážlivých messenger zpráv. Všechny od fanklubu SPD,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…