Zeman: Přežil jsem pokus o pražský majdan. Dělali to Soros, Šabatová? Toť otázka

07.04.2018 12:46

Prezident Miloš Zeman se v pátek vrátil z první zahraniční cesty v druhém funkčním období na Slovensko. V té době poskytl ParlamentnímListům.cz rozhovor, v němž komentuje nedávné slovenské dění a možné zapojení miliardáře George Sorose. V té souvislosti zmínil údajný pokus o pražský majdan, který vůči němu v Praze mohl být. Přinášíme upoutávku z rozhovoru.

Zeman: Přežil jsem pokus o pražský majdan. Dělali to Soros, Šabatová? Toť otázka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman složil ve Vladislavském sále prezidentský slib. Při jeho následném projevu několik zákonodárců opustilo demonstrativně sál

Slovensko má novou vládu, dlouholetý premiér Robert Fico skončil po nátlaku demonstrací a prezidenta Kisky. A česká hlava státu nevylučuje, že slovenský scénář nesl rukopis George Sorose, který prostřednictvím neziskových organizací po světě organizuje barevné revoluce a mění vlády.

„Je to možné,“ sdělil PL prezident Zeman na otázku, zda je Sorosovo zapojení na Slovensku možné. A dodal souvislost s Českou republikou.

„Upřímně řečeno jsem přesvědčen o tom, že na Albertově svého času proběhl pokus o barevnou revoluci, respektive o pražský majdan, na který jsem reagoval tím, že rok poté proběhl Albertov ve zcela obrácené režii. Přitom si vůbec nejsem jist, jestli to organizoval George Soros, Anna Šabatová nebo kdokoli jiný,“ sdělil.

Pokud jde o Slovensko, podle Zemanových slov si Robert Fico za svůj pád může sám. Měl prý demonstrace ignorovat. „Ale on si může sám za to, že ho pohřbilo několik desítek tisíc demonstrantů. Byl jsem ve velmi podobné situaci například v roce 1999, kdy na Václavském náměstí bylo nejméně 50 tisíc demonstranů a já jsem tuto demonstraci ignoroval,“ uvedl prezident pro PL s tím, že o rok později se místo 50 tisíc sešlo demonstrantů už jen kolem dvou stovek.

Celý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem najdete na serveru ParlamentníListy.cz v neděli ráno. Ptali jsme se také na ožehavé kauzy otravy agenta Skripala ve Velké Británii nebo vydání údajného ruského hackera Nikulina do USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…